today-is-a-good-day
17 C
Athens

Συνελήφθησαν 3 ανήλικοι – Κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και επιθέσεις μέσα σε σχολεία

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τρεις ανήλικοι, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί 15 και 17 ετών και ένας 16χρονος Έλληνας, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα επιπλέον μέλη της.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Παράλληλα, ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, αρχηγικό στέλεχος της οποίας και οργανωτής επιθέσεων, ήταν ο 17χρονος που συνελήφθη. Η συμμορία δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού.

Κάθε επίθεση είχε στόχο τόσο την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων των παθόντων, όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών, είτε με την αφαίρεση των ρούχων των θυμάτων. Μέσω ομαδικής συνομιλίας των κατηγορουμένων σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οργανώνονταν οι επιθέσεις και καθορίζονταν οι κινήσεις του κάθε μέλους.

Οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική υπεροχή τους, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, ενώ είχαν μαζί τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων. Σημειώνεται, ότι για λόγους επίδειξης δύναμης της συμμορίας, οι δράστες κατέγραφαν βιντεοληπτικά τις περισσότερες επιθέσεις τους.

Από την προανακριτική έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε:

– Απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο ανηλίκων κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας εξ αυτών.

– Ληστεία.

– Τρεις περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ