today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Νορβηγία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε πως πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα το πρωί στο Όσλο έναν άνδρα, οπλισμένο με μαχαίρι, που αποπειράθηκε να μαχαιρώσει άλλους ανθρώπους, κατόπιν επιτέθηκε σε μια αστυνομική περίπολο που πήγε να τον συλλάβει.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης του άνδρα, η οποία διεξήχθη σε έναν δρόμο της συνοικίας Μπίσλετ, στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, ανέφερε επίσης η αστυνομία, η οποία δεν πιστεύει πως επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

«Δεν αποκλείουμε κανένα κίνητρο, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες σε αυτή τη φάση που να (μας) κατευθύνουν προς μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο επιθεωρητής Έγκιλ Γιέργκεν Μπρέκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν εντός της ημέρας την ταυτότητα του δράστη, όπως είχαν μεταδώσει τα ΜΜΕ: πρόκειται για έναν Ρώσο ηλικίας 33 ετών που είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2020 να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, έπειτα από μια επίθεση με μαχαίρι έναν χρόνο νωρίτερα στο Όσλο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε βγει με άδεια από την ψυχιατρική κλινική, όπου νοσηλευόταν.

Σε βίντεο αυτοπτών μαρτύρων που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από νορβηγικά ΜΜΕ, διακρίνεται ο άνδρας, γυμνόστηθος και κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι, να παρασύρεται τουλάχιστον δύο φορές από ένα περιπολικό.

Έχοντας καταλήξει πρώτα σε έναν τοίχο, ο άνδρας στη συνέχεια τρέχει προς το περιπολικό, καταφέρνει να ανοίξει την πόρτα και να ορμήσει προς το εσωτερικό.

«Η αστυνομία προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει ενώ επιχειρούσε να μαχαιρώσει κάποιον. Τότε επιτέθηκε εναντίον της αστυνομίας με ένα μαχαίρι (…) και έπεσαν πυροβολισμοί», σύμφωνα με τα όσα αφηγήθηκε για το περιστατικό ο επικεφαλής της επιχείρησης Τόρε Σόλμπεργκ.

Ο ένοπλος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ