today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Η συμμετοχή της ΔΕΗ στο GR-eco Islands εντάσσεται στο επιχειρησιακό της σχέδιο για το “Green deal”

Η συμμετοχή της ΔΕΗ στην πρωτοβουλία GR-eco Islands, ευθυγραμμίζεται με το επιχειρησιακό σχέδιο της επιχείρησης για εφαρμογή του “Green deal” στην ηλεκτροπαραγωγή και την ανάδειξη των ΑΠΕ ως τη νέα κυρίαρχη τεχνολογία παραγωγής ενέργειας και σηματοδοτεί την επέκτασή της σε νέους επιχειρηματικούς τομείς, όπως η ηλεκτροκίνηση και η αυτοπαραγωγή ενέργειας από καταναλωτές.

Αυτό επισημαίνει η επιχείρηση με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Χάλκη, το πρώτο νησί που εντάσσεται στην πρωτοβουλία με την υλοποίηση σημαντικών δράσεων από τις οποίες η ΔΕΗ ανέλαβε:

– την κάλυψη του κόστους εξοπλισμού και μεταφοράς των αναγκαίων υλικών για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1 MW. Με την υλοποίηση της πρώτης Ενεργειακής Κοινότητας με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό διασφαλίζεται η μείωση της δαπάνης για ηλεκτρική ενέργεια από τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες του νησιού. Η ετήσια εξοικονόμηση στους λογαριασμούς ρεύματος του Δήμου και των κατοίκων μέσω του φωτοβολταϊκού πάρκου και του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού θα ανέλθει στα 180.000-250.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου 1.800 τόνοι CO2.

– την τοποθέτηση 4 δημόσιων προσβάσιμων σημείων φόρτισης της ΔΕΗBlue, που θα συμβάλλουν στην εξάλειψη των θερμικών κινητήρων και στη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος του τομέα των μεταφορών στο νησί. Επιπλέον, με την ψηφιακή εμπειρία ΔΕΗ Blue (DEI blue) η φόρτιση γίνεται μια εύκολη και απλή διαδικασία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «H ΔΕΗ συμμετέχει στην πρωτοβουλία ‘Χάλκη, Πράσινο-Έξυπνο Νησί’ καλύπτοντας το κόστος του εξοπλισμού για την ανάπτυξη ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1MW. Πρόκειται για ένα ενεργειακό project ηλιακής ενέργειας που φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των κατοίκων του νησιού μέσω ενός προγράμματος Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού. Επιπλέον, εγκαθιστά τέσσερα συστήματα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που θα συμβάλλουν στη μείωση των οχημάτων με μηχανή εσωτερικής καύσης καθώς και στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του νησιού. Η συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία GR-eco Islands ευθυγραμμίζεται πλήρως με το στρατηγικό σχέδιο της ΔΕΗ, το οποίο εστιάζει στην ενεργειακή μετάβαση. Κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως βασική πηγή ηλεκτροπαραγωγής, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας και σε νέους τομείς όπως είναι η ηλεκτροκίνηση και η κατανεμημένη ηλεκτροπαραγωγή. Για τη ΔΕΗ, η βιωσιμότητα και οι δράσεις με κοινωνική αξία που έχουν επίδραση στην κοινωνία και το περιβάλλον βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Η ενεργειακή μετάβαση των μικρών νησιών είναι κοινωνικό ζήτημα υψίστης σημασίας. Η ανάπτυξη της πρώτης ενεργειακής κοινότητας, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού διασφαλίζει μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά στη Χάλκη, ενώ η διευκόλυνση της ηλεκτροκίνησης εξασφαλίζει ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Αυτό είναι ένα στοίχημα όχι μόνο για το νησί, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ