today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Μ.Τσαβούσογλου: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους

"Θα συνεχίσουμε να ανατρέπουμε τα προδοτικά σχέδια."

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική του ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου ανάφερε πως  η Τουρκία εργάζεται για την ειρήνη και την ευημερία στη Μεσόγειο, ενώ πρόσθεσε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να ανατραπεί τα προδοτικά σχέδια.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του στην πόλη Αλάνια ανέβασε περαιτέρω τους τόνους προχωρώντας σε έμμεσες απειλές. “Είμαστε ένα έθνος ναυτικών. Ματαιώσαμε και θα συνεχίσουμε να ανατρέπουμε τα προδοτικά σχέδια που έχουν στόχο να μας κάνουν να μην μπορούμε να φύγουμε πέρα από τον Κόκκινο Πύργο. Το τραπέζι είναι τραπέζι, το χωράφι είναι χωράφι. Δόξα τω Θεώ, είμαστε έτοιμοι για όλους αυτούς”, είπε.

Αναφερόμενος στο «Κόκκινο Πύργο» μνημείο και σύμβολο της πόλης Αλάνια, ο κ. Τσαβούσογλου είπε πως ” Κόκκινος Πύργος, που ατενίζει τη Μεσόγειο σε όλο της το μεγαλείο, λέει ποια είναι αυτή η γη, αυτή η θάλασσα. Η πόλη είναι ένα σημαντικό ναυπηγικό κέντρο με το ναυπηγείο του, και έχει διατηρήσει τη θέση της ως πρωτοπόρος στο διαμετακομιστικό εμπόριο και το πιο σημαντικό λιμάνι της Μεσογείου εδώ και αιώνες”.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε εκ νέου στην κατεχόμενη Κύπρο, προκαλώντας, «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τους νόμους της ΤΔΒΚ» και συνεχίζοντας σε προκλητικό ύφος σημείωσε: “εργαζόμαστε για την εγκαθίδρυση διαρκούς ειρήνης και ευημερίας στη Μεσόγειο, δεν διστάζουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Σεβόμαστε τα δικαιώματα και τους νόμους όλων, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους. Είμαστε ένα ναυτικό έθνος. Ματαιώσαμε τα προδοτικά σχέδια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”.

Τέλος, ο κ. Τσαβούσογλου επανερχόμενος στο Ψευδοκράτος,  συνέχισε να προκαλεί και να απειλεί λέγοντας, “η ίδια αντίληψη ισχύει για την ΤΔΒΚ και τους Τουρκοκύπριους. Κοιτάξτε, η Αλάνια ήταν σαντζάκι της επαρχίας της Κύπρου για 300 χρόνια κατά την Οθωμανική περίοδο”.

“Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τους νόμους της ΤΔΒΚ, με την οποία είναι τόσο δεμένες οι μοίρες μας”, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ