today-is-a-good-day
19 C
Athens

Rolex Paris Masters: Προκρίθηκε στα ημιτελικά ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rolex Paris Masters, καθώς επικράτησε την Παρασκευή (05/11) με 2-0 σετ (6-4, 6-3) επί του Αμερικανού Τέιλορ Φριτζ.

Ο Σέρβος πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (06/11) τον Πολωνό Χούμπερτ Χουρκάτς στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά που υπάγεται στα ATP Masters 1000. Στον αγώνα με τον Φριτζ, έκανε το πρώτο μπρέικ του στο 3-4 του πρώτου σετ και παρότι ο Αμερικανός «αντέδρασε» στο αμέσως επόμενο γκέιμ, ο Τζόκοβιτς κυριάρχησε κι έφτασε με άνεση στο 1-0, βάζοντας τα θεμέλια για την πρόκρισή του.

«Ήμουν απών από το Tour εδώ και δύο μήνες και το τελευταίο ανταγωνιστικό παιχνίδι μου ήταν στον τελικό του US Open. Και σίγουρα δεν ήμουν στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους αθλητές οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε 1-2 τουρνουά πριν φτάσουμε στο Παρίσι» τόνισε ο κάτοχος 20 γκραντ σλαμ και πρόσθεσε πως «…γνώριζα πως έπρεπε να ξεκινήσω καλά και να βγάλω ένταση στον συγκεκριμένο αγώνα και γι’ αυτό πέρασα πολλές ώρες στο προπονητικό. Βεβαίως είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις στον αγώνα…».

Στο δεύτερο σετ, οι δύο «μονομάχοι» ξεκίνησαν με μπρέικ, αλλά στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς ανέβασε… στροφές και με τρία σερί γκέιμς, έφτασε σε μία άνετη επικράτηση, σημειώνοντας την πέμπτη σερί νίκη του επί του 24χρονου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ