today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Μ.Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δοκίμασε αλλά δεν μπόρεσε να μπει στην υφαλοκρηπίδα μας

Νέες  προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου ο οποίος αναφερόμενος στην πολιτική της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε ότι «στο θέμα της ανατολική μεσογείου δεν κάναμε κανένα βήμα πίσω. Εμείς οριοθετήσαμε την υφαλοκρηπίδα μας και τη δηλώσαμε στον ΟΗΕ. Το ίδιο κάναμε και στα δυτικά μας σύνορα με τη Λιβύη, δηλώσαμε και το μνημόνιο που υπογράψαμε με τη Λιβύη στον ΟΗΕ»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ για μια ακόμη φορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο γεωτρήσεων, αναφέροντας, «το ότι οριοθετήσαμε την υφαλοκρηπίδα μας, αυτό δεν πάει να πει ότι ανά πάσα στιγμή και ώρα πρέπει να κάνουμε γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες εκεί. Ναι μεν είναι δική μας αλλά ότι είναι να γίνει θα γίνει όταν είναι ανάγκη και βρεθεί κάποιο αξιόπιστο εύρημα σε φυσικό αέριο ή σε πετρέλαιο»

Ο κ. Τσαβούσογλου, προχώρησε και σε έμμεσες απειλές εναντίον της Ελλάδας, λέγοντας, «μπαίνει κάποιος στην υφαλοκρηπίδα μας; Όχι. Η Ελλάδα το δοκίμασε κάνα δυο φορές  αλλά δεν μπόρεσε  μπει  στην υφαλοκρηπίδα μας. Εμείς προστατεύουμε τα δικαιώματα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ