today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Βρετανία: Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σταθερά τα επιτόκια

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σταθερά σήμερα τα επιτόκια, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των επενδυτών για μια αύξηση που θα είχε ως αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη μεταξύ των μεγάλων κεντρικών τραπεζών που θα προχωρούσε σε αύξηση των επιτοκίων μετά την πανδημία της COVID-19.

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε ‘ζωντανή’ την προοπτική για αυστηρότερη νομισματική πολιτική σύντομα, ανακοινώνοντας ότι πιθανόν να πρέπει να αυξήσει το βασικό επιτόκιο από το ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,1% «τους επόμενους μήνες» εάν η οικονομία έχει τις επιδόσεις που αναμένεται.

Επτά από τους εννέα αξιωματούχους στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής ψήφισαν υπέρ της αναβολής μιας αύξησης των επιτοκίων προς το παρόν ούτως ώστε να δουν πόσοι είναι οι άνεργοι μετά την πρόσφατη λήξη του κρατικού προγράμματος αναστολής εργασίας.

Η στερλίνα επέκτεινε τις απώλειές της μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Έναντι του αμερικανικού δολαρίου υποχώρησε πρόσκαιρα στο 1,3547 δολάριο, σημειώνοντας απώλειες 1%, ενώ έναντι του ευρώ υποχώρησε κατά 0,5% στις 85,26 πένες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ