today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Στ.Πέτσας: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ πάνω από το 2%

Τη βεβαιότητά του ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ πάνω από το 2%, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι ο τρόπος υπολογισμού της αύξησης του κατώτατου μισθού λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό, τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας «και όπως καταλαβαίνουμε με έναν ρυθμό ανάπτυξης που – κατά την εκτίμηση τη δική μου, θα πλησιάζει το 8% φέτος, δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση 2%».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι καθώς οι αυξήσεις στις τιμές τις ενέργειας είναι παροδικές, θα συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2022 «άρα οι αυξήσεις θα είναι πολύ πάνω από το 2% δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι αυτό».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της αγοράς στα νέα μέτρα για είσοδο ανεμβολίαστων με rapid test ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θύμισε τις πολύ δύσκολες εποχές που όλα ήταν κλειστά ή με click away και κάλεσε τους πάντες να βάλουν πλάτη καθώς τα μέτρα θωρακίζουν την αγορά.

«Δεν είναι κάτι τρομερό το να τηρήσουμε αυτού του είδους τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα, ίσα- ίσα θωρακίζουν την αγορά ότι θα λειτουργήσει», τόνισε ο κ. Πέτσας και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας που είναι δυναμικά αναπτυσσόμενη.

Στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι εφαρμόζονται μέτρα με αποστάσεις αλλά και με υποχρέωση για rapid test δύο φορές την εβδομάδα στους ιερείς και το προσωπικό των ναών.

Το βασικό μήνυμα της κυβέρνησης πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, είναι να εμβολιαστούν όλοι αφήνοντας πίσω τους τις σειρήνες του ανορθολογισμού.

Τέλος, ο κ. Πέτσας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως είτε ψαρεύει σε θολά νερά είτε προσπαθεί να δημιουργήσει διχασμό και πως συνήθως στρέφεται κατά της εκκλησίας, μια πορεία που η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει καθώς πιστεύει στην ενότητα.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ