today-is-a-good-day
17 C
Athens

Κατέρρευσε ψευδοροφή σε σχολική αίθουσα – Δεν υπάρχει τραυματισμός

Κατάρρευση ψευδοροφής σε αίθουσα διδασκαλίας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε το πρωί. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς οι μαθητές του τμήματος απουσίαζαν εκείνη την ώρα έχοντας βγει στην αυλή ενόψει προγραμματισμένης εκδρομής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δασκάλα αντιλήφθηκε τη ρωγμή στην ψευδοροφή και άφησε τα παιδιά να φύγουν λίγο νωρίτερα από την αίθουσα. Το περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.

«Θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη» δήλωσε ο δήμαρχος 

Κλειστό μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, μετά την πρωινή κατάρρευση γυψοσανίδας σε αίθουσα διδασκαλίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και να υπάρξει «υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

«Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καϊτεζίδης, ο οποίος ζήτησε άμεσα από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να πραγματοποιήσουν αυτοψίες και να ελέγξουν όλους τους χώρους της σχολικής μονάδας για τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Πυλαίας – Χορτιάτη τονίζει, ότι «μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας».

Προστίθεται, δε, πως «πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους. Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ