today-is-a-good-day
26 C
Athens

Γιατί ο Κ.Μητσοτάκης βγαίνει μπροστά στη διαχείριση της πανδημίας

«Πλάτη» στα έκτακτα μέτρα έβαλε προσωπικά ο Πρωθυπουργός, με δυο δημόσιες παρεμβάσεις του, μετά το μπαράζ επιθέσεων, που δέχθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση της πανδημίας, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας έδινε το δικό του επικοινωνιακό ρεσιτάλ, επιμένοντας στο «μακάβριο» αφήγημα της μέτρησης νεκρών από τον κορωνοϊό…

Του Κώστα Πασίση

Στη «σκιά» της ανακοίνωσης των νέων μέτρων αποκλειστικά για ανεμβολίαστους ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε μπροστά και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, λύνοντας τις …απορίες που δημιουργήθηκαν, ακόμη και για το «καυτό» θέμα της πρόσβασης των πιστών, χωρίς τεστ στις Εκκλησίες.

Ένα θέμα που προκάλεσε σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ που «σήκωσε» το ζήτημα.
Παραχώρησε συνέντευξη στο MEGA, ενώ είχε και διάλογο με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά τη ξενάγηση του από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα σε έκθεση για την Επανάσταση του 21.

Στον τηλεοπτικό σταθμό ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας, τονίζοντας παράλληλα ότι «το τέστινγκ των ανεμβολίαστων δεν είναι τιμωρία, είναι προστασία για τους ίδιους και για όλους τους υπόλοιπους».

Όσον αφορά τις επικρίσεις για την είσοδο ανεμβολίαστων χωρίς τεστ στις εκκλησίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής: «είναι δύσκολο να υπάρξει έλεγχος στις εισόδους των τόπων θρησκευτικής λατρείας, εξήγησε…

Προηγουμένως σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown, κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο που προκαλεί σύγχυση αλλά και αγωνία στην αγορά για την επόμενη ημέρα…

Παράλληλα κάλυψε και τα στελέχη του που δίνουν «μάχες» στα τηλεοπτικά πάνελ αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας νέας «καραντίνας». “Δεν θα έχουμε lockdown. Και νομίζω ότι αυτή είναι και η προσέγγιση όλων των χωρών που δοκιμάζονται σήμερα από την πανδημία”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με το οικονομικό επιτελείο του αυτή την περίοδο επεξεργάζονται το σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, στηριζόμενοι στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και οι φήμες περί νέου lockdown, ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα.

Η εξήγηση για τα νέα έκτακτα μέτρα

Βασική επιδίωξη του Πρωθυπουργού με τις προαναφερόμενες δυο παρεμβάσεις του είναι να μη δώσει επιπλέον «χώρο» για αλίευση ψήφων στη δεξαμενή των «αρνητών», στα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη στο ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να «τζογάρει» στο «μαύρο»…
Και η πρόταση Τσίπρα, με κατάθεση τροπολογίας για επίδειξη τεστ στους ιερούς ναούς εξυπηρετεί μόνο σκοπιμότητες και μικροκομματικούς υπολογισμούς…

Τους λόγους που επιβλήθηκαν τα νέα μέτρα εξήγησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας: Αυτά αφορούν τους ανεμβολίαστους και είναι μία έμμεση πίεση να εμβολιαστούν. Δυσκολεύουν μία σειρά δραστηριότητες για τους ανεμβολίαστους για τρεις λόγους: Πρώτα απ’ όλα, για να προστατευτούν οι ίδιοι. Δεύτερον, για να προστατευθεί ευρύτερα η οικογένειά τους και το κοινωνικό σύνολο. Και τρίτο, για να αντιληφθούν ότι με το εμβόλιο θα είναι η ζωή τους πολύ πιο εύκολη, πολύ πιο ελεύθερη, όπως είναι και των υπολοίπων. Δεν είναι lockdown με την έννοια της απαγόρευσης κυκλοφορίας».

Επιμένει στο σκληρό ροκ ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην αντίπερα όχθη και στον απόηχο της δημοσκόπησης της PULSE που επιβεβαιώνει την κυριαρχία της ΝΔ με δώδεκα μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια νέα άνευ προηγουμένου επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό.
Η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προβάλλοντας το δικό του αντιπολιτευτικό παιχνίδι που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δείχνει να μην αποδίδει, με βάση τα αποτελέσματα της προαναφερθείσας μέτρησης.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρόταση του να οριστεί μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν – όπως είπε – τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι».

Ωστόσο στην Κουμουνδούρου από σήμερα θα εστιάσουν τα πυρά τους στο θέμα των πιστών και την είσοδο τους στις Εκκλησίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ