today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα σε λιανεμπόριο και εστίαση

Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με την στήριξη που απαιτείται για τις επιχειρήσεις στην εστίαση και στο λιανεμπόριο μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Στην ερώτηση τους προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επισημαίνουν τις οικονομικές επιπτώσεις που έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την πανδημία και τα παρατεταμένα lockdown.

Οι πληθωριστικές τάσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα με εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και στις μεταφορές, καθώς και ο αποκλεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις χρηματοδοτήσεις και κυρίως από τον τραπεζικό δανεισμό, τις οδηγεί σε οικονομική ασφυξία.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 2/11, πρόκειται να προκαλέσουν εκ νέου μείωση στο τζίρο των επιχειρήσεων σε εστίαση και λιανεμπόριο. Επιπλέον, η εξαίρεση των σούπερ μάρκετ από την υποχρέωση επίδειξης rapid test για την είσοδο στα καταστήματά τους, οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Δεδομένης της πρωτοφανούς δυσπραγίας που αντιμετωπίζουν πλέον οι επιχειρήσεις, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να στηριχθούν οι ήδη πολλαπλά επιβαρυμένοι κλάδοι της εστίασης και του λιανεμπορίου, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται από τη μη ενιαία εφαρμογή περιοριστικών μέτρων σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ