Η Ν. Κεραμέως στη θεματική «Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση» της COP26

ΑΠΕ

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη στην κοινή συνεδρίαση των υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος «Μαζί για το Αύριο: Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση» στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή – COP26 στη Γλασκώβη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Το ελληνικό υπουργείο Παιδείας επελέγη από την UNESCO να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο φόρουμ «ως παράδειγμα καλής πρακτικής, ειδικότερα για την εισαγωγή της έννοιας της βιωσιμότητας στα σχολεία, μέσω του βραβευμένου με το Global Education Network Europe Award πρόγραμμα “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” καθώς και μέσω των νέων προγραμμάτων σπουδών», επισημαίνεται.

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν υπουργοί Παιδείας στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP).

Η κ. Κεραμέως θα συμμετάσχει σε πάνελ ομιλητών, θα απευθύνει σύντομη ομιλία και θα απαντήσει σε ερωτήσεις νέων την Παρασκευή 5/11 και ώρα Ελλάδος 6-7:30 μμ. Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στο σύνδεσμο: https://unfccc-cop26.streamworld.de/program

Τέλος, θα πραγματοποιήσει επίσης σειρά επαφών με ομολόγους της, με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας.