today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Γερμανία: Προς επαναλαμβανομένες απεργίες πριν από τα Χριστούγεννα οδεύει η Amazon

Περίπου 2.500 εργαζόμενοι της Amazon σε επτά τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Γερμανία απεργούν σήμερα και τα συνδικάτα προειδοποίησαν ότι αυτό ενδέχεται να συνεχιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Οι απεργίες στα λεγόμενα κέντρα “εκπλήρωσης”, όπου η Amazon προετοιμάζει πακέτα πριν την παράδοση, ξεκίνησαν σε δύο τοποθεσίες τη Δευτέρα. Το συνδικάτο Verdi καλεί την Amazon για “άμεση” αύξηση των μισθών κατά 3 τοις εκατό φέτος, ακολουθούμενη από περαιτέρω 1,7 τοις εκατό το επόμενο έτος, σύμφωνα με μια συλλογική σύμβαση για τον τομέα του λιανικού εμπορίου, την οποία ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν τηρεί. Η Amazon δεν μπορεί να συνεχίσει να “αρνείται αυξήσεις μισθών που πληρώνουν άλλες εταιρείες του τομέα”, ανέφερε ο επικεφαλής λιανικής της Verdi, Ορχάν Ακμάν σε δήλωσή του.

Η Amazon, η οποία λειτουργεί 17 κέντρα στη Γερμανία, υποστηρίζει ότι είναι μια εταιρεία logistics, ένας τομέας στον οποίο οι όροι εργασίας θεωρούνται λιγότερο επαχθείς για τον εργοδότη. Η Amazon δήλωσε ότι δεν αναμένει η απεργία να έχει αντίκτυπο στους πελάτες. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Verdi δήλωσε ότι η απεργία θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση, ειδικά στην προσφορά ταχείας παράδοσης “Prime” της Amazon.

Οι απεργίες ενδέχεται να συνεχιστούν “μέχρι το τέλος του έτους”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, επηρεάζοντας την πολυάσχολη περίοδο αγορών των Χριστουγέννων. Το Verdi, το οποίο κάλεσε για πρώτη φορά για απεργίες στην Amazon τον Μάιο του 2013, διοργάνωσε διαδηλώσεις έξω από τα κέντρα εκπλήρωσης την Τρίτη για να διαμαρτυρηθεί για τις άσχημες συνθήκες εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ