today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Στην Ελλάδα η Swixx BioPharma SA

Η Swixx BioPharma SA ανακοίνωσε την περαιτέρω γεωγραφική επέκταση της δραστηριότητάς της στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με την ίδρυση μιας νέας θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα, της Swixx Biopharma ΜAΕ. Καθήκοντα γενικού διευθυντή Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας αναλαμβάνει ο Γιώργος Μπίθας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Swixx Biopharma MAE θα επικεντρωθεί στους θεραπευτικούς τομείς των σπάνιων νοσημάτων, της ογκολογίας-αιματολογίας και σε άλλους ειδικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της νεφρολογίας-ηπατολογίας.

Ο Γιώργος Μπίθας, ο οποίος μέχρι πρόσφατα, διατελούσε Business Unit Director Ανοσολογίας για την Ελλάδα και την Κύπρο στην AbbVie, θα έχει ως έδρα του την Αθήνα και όπως δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος με το εγχείρημα της δημιουργίας ενός νέου, ευέλικτου και καινοτόμου οργανισμού, ο οποίος στηρίζοντας τους ανθρώπους του, το ομαδικό πνεύμα και με υψηλά επίπεδα απόδοσης, θα καταφέρει να εξασφαλίσει γρήγορη πρόσβαση των ασθενών σε ακόμη περισσότερες θεραπευτικές επιλογές», δήλωσε ο κ. Μπίθας.

Ο Chief Operating Officer (COO) της Swixx, Dezso Martha σχολίασε:«Καλωσορίζω τον Γιώργο στην Swixx… είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω μαζί του, ώστε να εγκαθιδρύσουμε ένα προγεφύρωμα για την Swixx στις εξαιρετικά ανταγωνιστικές αγορές βιοτεχνολογικών φαρμάκων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Swixx δραστηριοποιείται μέσω ιδιόκτητων θυγατρικών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, την Ελλάδα και τη Ρωσία. Με 640 εργαζόμενους και πωλήσεις, οι οποίες ξεπερνούν τα 270 εκατομμύρια ευρώ το 2021, η Swixx έχει εξελιχθεί  στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη ειδική πλατφόρμα εμπορικής διαχείρισης για τις καινοτόμες εταιρείες βιολογικών φαρμάκων και φαρμάκων αυτοθεραπείας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία συγκεντρώνει «κάτω από την στέγη της» καινοτόμες εταιρείες που εξειδικεύονται στους τομείς των σπάνιων νοσημάτων, της ογκολογίας-αιματολογίας, της εξειδικευμένης φροντίδας και της φαρμακευτικής αυτοθεραπείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ