today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου συναντήθηκε ο Μ.Βαρβιτσιώτης

Στη σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, αλλά και τις δυνατότητες εξέλιξής της αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Αννίτα Δημητρίου.

«Θεωρώ ότι η κοινοβουλευτική διπλωματία, την οποία έχω υπηρετήσει επί μακρόν, είναι από τα πιο δυναμικά εξελισσόμενα κομμάτια της διπλωματίας, σε πολιτικό επίπεδο βεβαίως -και μάλιστα ίσως είναι και αυτό που φέρνει και πολύ πιο κοντά στο πλαίσιο της ΕΕ τα κράτη-μέλη. Γιατί στην πλειοψηφία, τα κράτη δεν έχουν μονοκομματικές κυβερνήσεις, αλλά έχουν πολυκομματικές κυβερνήσεις και η διαδικασία της σύνθεσης ενός κοινοβουλίου είναι κάτι το οποίο μαθαίνουμε και μας οδηγεί και στα ευρωπαϊκά πράγματα και βλέπουμε επίσης και ότι πολλοί άνθρωποι μεταπηδούν από τις κοινοβουλευτικές θέσεις στις κυβερνητικές, με αποτέλεσμα να προκύπτουν και προσωπικοί δεσμοί που είναι χρήσιμοι για την επίλυση θεμάτων που προκύπτουν και υπάρχει ανάγκη στήριξης», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης στη σύντομη συνομιλία που είχε στο γραφείο της προέδρου της Βουλής ενώπιον αντιπροσωπειών των δύο πλευρών και των εκπροσώπων του Τύπου για να προσθέσει ότι:

«Με την Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου έχω την καλύτερη σχέση από όλους τους κυπριακούς θεσμούς, καθώς έχουμε υπηρετήσει μαζί στο Συμβούλιο της Ευρώπης με όλα τα τμήματα διεθνών σχέσεων, έχω διατελέσει δύο φορές πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας και πάντοτε ερχόμουν στην Κύπρο με αυτήν την ιδιότητα, οπότε με τη Βουλή με συνδέουν πολύ πιο ιδιαίτερες σχέσεις, απ’ ότι με την κυβέρνηση».

Από την πλευρά της η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, ως μιας από τις προτεραιότητες της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, ενώ μίλησε και για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα στην Αθήνα με την ιδιότητα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Επιπλέον, όπως τόνισε η κ. Δημητρίου, επισημαίνονται οι άριστες αδελφικές σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας, για τις οποίες καταβάλλεται προσπάθεια όχι μόνο διατήρησης, αλλά και ενίσχυσής τους, όχι μόνο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αλλά στο μέγιστο δυνατό βαθμό, γενικότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ