today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στην ανακρίτρια Πειραιά απολογούνται οι 7 αστυνομικοί – Τι δήλωσε ο Α.Κούγιας

Στην ανακρίτρια Πειραιά απολογούνται από το πρωί οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος), που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα 18χρονος Ρομά, να τραυματιστεί ακόμα ένας και ο τρίτος να διαφεύγει της σύλληψης.

Έξω από τα δικαστήρια βρίσκονται πολλοί συνάδελφοι των αστυνομικών για συμπαράσταση, ενώ πραγματοποιείται και συγκέντρωση αλληλέγγυων φοιτητών για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά.

Ο συνήγορος των αστυνομικών Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε: «Πρώτα από όλα οι αστυνομικοί με εξουσιοδότησαν να εκφράσω τη λύπη τους για την απώλεια ενός νέου συνανθρώπου μας. Όμως αυτό που εμείς υποστηρίξαμε είναι ότι προηγήθηκε εναντίον τους μία απόπειρα ανθρωποκτονίας και γι’ αυτό είναι κατηγορούμενοι. Δεν θα επιτρέψω ποτέ να γίνει οποιαδήποτε παρερμηνεία όσον αφορά την ιδιότητα των αστυνομικών και να υπάρξει σκιά στο ότι τόσο εγώ και η κυρία ανακρίτρια όσο και η κυρία εισαγγελέας που θα γνωμοδοτήσει, επηρεαστήκαμε από αυτή την ιδιότητα. Να ξέρετε ότι οι αστυνομικοί αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα από τους συναδέλφους τους και έχει κινηθεί ήδη -κακώς κατά την άποψή μου -πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους με το ερώτημα της αποτάξεως».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ