Ν.Κεραμέως: Το 60% των σχολείων έχουν εφαρμόσει το νόμο αξιολόγησης

ΑΠΕ

Περισσότερα από 8.000 σχολεία δηλαδή το 60% επί του συνόλου των σχολικών μονάδων,  έχουν εφαρμόσει το νόμο της αξιολόγησης δήλωσε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως. και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να προτρέπουν τους εκπαιδευτικού να παρανομούν και να τους υποδεικνύουν αξιολόγηση φασιόν.

Σε ότι αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, η κ. Κεραμεώς μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε μόνο 4 τμήματα είναι κλειστά στα 80.000 τμήματα σε όλη την Ελλάδα, πάμε πολύ καλά αλλά δεν εφησυχάζουμε και είμαστε σε επιφυλακή.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο, είχαμε λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά απ’ ότι τον Αύγουστο και αυτό οφείλεται στο πρωτόκολλο που εφαρμόζουν αποτελεσματικά εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς.

«Γίνονται 1,2 εκατομμύρια τεστ , την εβδομάδα μόνο από παιδιά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, είπε ότι στους καθηγητές το ποσοστό εμβολιασμού, είναι πάνω από 92% και στους φοιτητές πάνω από 75%, αν και υπάρχουν πολλά τμήματα με ποσοστό εμβολιασμού φοιτητών πάνω από 90%.

Τέλος, μιλώντας για τις κινητές μονάδες εμβολιασμού που λειτουργούν στα πανεπιστήμια είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση, καθώς οι πιο πολλοί είναι εμβολιασμένοι.