Μια Συμφωνία που οφείλει να μας κάνει όλους εθνικά υπερήφανους – Γράφει ο Ι.Φωτήλας

Η Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια είναι μια συμφωνία που οφείλει να μας κάνει όλους εθνικά υπερήφανους. Και αυτό γιατί εξυπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα της χώρας μας θωρακίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και τονώνοντας την αποτρεπτική ικανότητά τους.

*του Ιάσονα Φωτήλα

Πρόκειται για τη συμφωνία που έρχεται να συμπληρώσει το πλέγμα στρατηγικών συνεργασιών και συμμαχιών που έχει οικοδομήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την τελευταία διετία. Η συμφωνία με την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, η συμφωνία με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, η επί της αρχής συμφωνία με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος οριοθέτησης της ΑΟΖ στη Χάγη, η προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών Rafale αποδεικνύουν τον στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αποδεικνύουν την άμεση αντίδραση της χώρας μας στις κλιμακούμενες απειλές ενώ δημιουργεί ένα τοπίο ασφάλειας. Η ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση που μία από τις δύο χώρες δεχθεί επίθεση αποτελεί εγγύηση για την ασφάλειά μας. Γιατί η Ελλάδα μας ισχυροποιείται πλέον αποφασιστικά!

Επιπλέον η συμφωνία αυτή ενισχύει τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό πεδίο. Δεν συμβάλλει μόνο στην ενίσχυση της δύναμης αποτροπής, αλλά και στη γενικότερη ανάγκη που έχει σήμερα η Ευρώπη να σχεδιάσει την κοινή άμυνα και την εξωτερική της πολιτική.

Βέβαια και το οικονομικό αποτύπωμα είναι απολύτως θετικό, γιατί στοίχισε πολύ λιγότερο από τα ποσά της αρχικής προσφοράς. Η κυβέρνηση εξοπλίζει το Πολεμικό Ναυτικό με 3 φρεγάτες οι οποίες αγοράζονται από την Ελλάδα στην πιο συμφέρουσα τιμή, με πλήρη οπλισμό και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια περισσότερο αξίζει και λιγότερο κοστίζει.

Εν ολίγοις, η κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας αντικατοπτρίζει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή δέχεται η πατρίδα μας. Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να καταψηφίσει την αμυντική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας εμμένοντας για ακόμη μια φορά στις δογματικές του ιδεοληψίες και την κομματική αντιπαράθεση. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί ότι πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία, μια συμφωνία εθνικής υπερηφάνειας που ενισχύει την Ελλάδα!

*Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας ΝΔ