today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

Πέντε ταινίες στο Φεστιβάλ Ισραηλινού Κινηματογράφου online

Τις online προβολές ταινιών, υποτιτλισμένες στα ελληνικά, συνεχίζει η πρεσβεία του Ισραήλ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ισραηλινού Κινηματογράφου. Πέντε ταινίες, πέντε ιστορίες, παρουσιάζουν εικόνες από την καθημερινή ζωή στο Ισραήλ. Από τις κοινωνικές διαμαρτυρίες του 2011, μέσω της επιμονής ενός κωφού να γίνει γονέας, του ταξιδιού μιας σκηνοθέτριας για να μάθει τι απέμεινε από το θρυλικό καφέ της οικογένειάς της στο Βερολίνο, μέχρι το πορτρέτο του «Ισραηλινού Τσάρλι Τσάπλιν» και τη συνύπαρξη Εβραίων και Αράβων, οι ταινίες δείχνουν μια δυναμική κοινωνία και μια κουλτούρα που διαρκώς εξελίσσεται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, από την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, τέσσερις ταινίες κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα: «Για να σταθώ στα πόδια μου» (21 Οκτωβρίου), «Το νεύμα της αγάπης» (31 Οκτωβρίου), «Shai K.» (10 Νοεμβρίου) και «Καφέ Νάγκλερ» (20 Νοεμβρίου). Το Φεστιβάλ κλείνει με το διεθνώς βραβευμένο ντοκυμαντέρ «Στο κομμωτήριο» (30 Νοεμβρίου), που προβλήθηκε με επιτυχία στην Ελλάδα.

Οι προβολές γίνονται μέσω της σελίδας Facebook Ισραήλ στην Ελλάδα (www.facebook.com/IsraelinGreece). Για κάθε ταινία οι θεάσεις περιορίζονται σε 1.000, με διάρκεια προβολής 10 ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ