today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

ΝΔ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που αναφέρει στη συνέντευξή του ο πρέσβης των ΗΠΑ;

«Οι Έλληνες γνωρίζουν τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ότι αυτά που λέει δημόσια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο αμερικανός πρέσβης σε συνέντευξή του για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

«Η πενταετής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσε μύδρους μιλώντας για “σοβαρότατες παραχωρήσεις” και για συμφωνία “που δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία”» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” δηλώνει έκπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι “οι τέσσερις τοποθεσίες που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ” και ότι “οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί από όσα συζητούνταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που αναφέρει στη συνέντευξή του ο πρέσβης των ΗΠΑ; Αναμένουμε με ενδιαφέρον. Οι Έλληνες γνωρίζουν τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ότι αυτά που λέει δημόσια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ