today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Η κυβέρνηση που κλείδωσε την λογική θέλει να μας πείσε ότι έχει λύση για τα προβλήματα

Την αντίθεση του με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την κύρωση της απόφασης για τις Νέες Διευθετήσεις Δανεισμού του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε, μιλώντας στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η συνεργασία με το ΔΝΤ μάς οδήγησε στη χρεωκοπία», υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος και διερωτήθη: «Αν ένας γιατρός κάνει λάθος διάγνωση και ως αποτέλεσμα σας οδηγήσει σε ακρωτηριασμό, μπορείτε να τον εμπιστευτείτε; Πώς, λοιπόν, το ΔΝΤ, που με τα λάθη του οδήγησε την Ελλάδα σε αδιέξοδο και χρεωκοπία, το εμπιστεύεστε; Γιατί να εμπιστευτούμε αυτούς που έκαναν λάθη και τους πολιτικούς μας και κυρίως το ΔΝΤ και οδήγησαν τη χώρα σε μεγαλύτερη καταστροφή και σε κατάρρευση των δεδομένων της οικονομίας μας;».

Στη συνέχεια ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμμένει σε εσφαλμένες πολιτικές. «Εφευρίσκετε για κάθε πρόβλημα τη λάθος λύση. Έχουμε πανδημία, κάνετε κλείδωμα. Έχουμε κλιματική κρίση, κάνετε κλείδωμα. Έχουμε πυρκαγιές κάνετε κλείδωμα. Έχουμε πλημμύρες κάνετε κλείδωμα. Είστε η κυβέρνηση που κλείδωσε την λογική και τώρα θέλει να μας πείσε ότι έχει λύση για τα προβλήματά μας. Δεν ακούτε κανέναν», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Την ώρα που καταρρέει η ελληνική οικονομία, εμείς έχουμε αύξηση του πληθωρισμού, έχουμε μείωση της αγοραστικής δύναμης, έχουμε τον Μάρτιο του 2022 λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων λόγω της πανδημίας, έχουμε έναν στους τρεις Έλληνες αντιμέτωπο με τη φτώχεια, έχουμε τη χώρα μας να κατατάσσεται 3η από το τέλος σε ποσοστό πληθυσμού που κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, έχουμε αύξηση των εισαγωγών, πράγμα το οποίο αποτρέπει την παραγωγική επέκταση της οικονομίας, έχουμε αποβιομηχάνιση της ελληνικής οικονομίας. Όταν εμείς επιμέναμε στη συγκρότηση σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση δεν κάνατε τίποτα. Και όταν λέω τίποτα, εννοώ τίποτα. Κυριολεκτικά βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Παίρνετε συνεχώς δανεικά, ενώ είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος και το μεγαλύτερο κόκκινο ιδιωτικό χρέος της Ευρώπης. Παίρνετε δανεικά και μοιράζετε επιδόματα. Η πολιτική των επιδομάτων είναι κομμουνιστική πολιτική», πρόσθεσε.

«Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που επίσης δεν έχετε κάνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί είναι τα καρτέλ. Έχουμε καρτέλ στην ενέργεια, καρτέλ στην κινητή τηλεφωνία, καρτέλ στα βενζινάδικα, καρτέλ στα super markets, καρτέλ στα γαλακτοκομικά, καρτέλ στο ρεύμα. Παντού καρτέλ. Αυτό συμβαίνει γιατί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού διορίζετε δικούς σας, κομματικά στελέχη, που δεν κάνουν τίποτα για να ελέγξουν την ακρίβεια και τα καρτέλ», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Τέλος, επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για την οικονομία. «Ενισχύστε τον πρωτογενή τομέα, μειώστε τους φόρους στο πετρέλαιο, γιατί η άνοδος των τιμών ανεβάζει το κόστος παραγωγής, δεν παράγουμε πολλά προϊόντα αλλά αυτά που παράγουμε καταλήγουν να είναι πολύ ακριβά, αντιγράψτε το παράδειγμα των ΗΠΑ στο φορολογικό για να παταχθεί η φοροδιαφυγή», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ