Στη διαδικτυακή Σύναξη των Ιερέων Νεότητος συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος

ΑΠΕ

Συμμετοχή στη διαδικτυακή Σύναξη των Ιερέων Νεότητος και των υπευθύνων ιερέων για την ποιμαντική της οικογένειας όλων των ενοριών της Αρχιεπισκοπής, είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι η πανδημία, αλλά και οι νέες συνθήκες ζωής, έχουν αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας. Αναφέρθηκε στους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας των νέων ανθρώπων και σημείωσε ότι η κατήχηση πρέπει να έχει επέκταση, να μην είναι μόνο θεωρητική διδασκαλία. Επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχουν δραστηριότητες, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, αλλά και να υπάρξει επιστροφή στην φύση.

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για τις εγκαταστάσεις που ετοιμάζονται στον χώρο όπου βρίσκονται οι κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα, στις οποίες θα μπορούν τα παιδιά της πόλης να βρίσκονται και να ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες στην φύση, καθόλη τη διάρκεια του έτους. Κάτι το οποίο θα ενισχύσει την ανάπτυξη της προσωπικής επικοινωνίας, αλλά και θα καλλιεργήσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Σε άλλο σημείο του λόγου του, υπογράμμισε τη δυσκολία του να παιδαγωγείς παιδιά και πρόσθεσε ότι χρειάζεται επιμόρφωση, με αναφορά στην ποιμαντική της οικογένειας.

Στη συνέχεια, οι ιερείς αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς και ενημερώθηκαν για ό,τι νεότερο αφορά στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες για την κατήχηση και γενικότερα για την ποιμαντική της νεότητας και της οικογένειας.

Παρέστησαν, επίσης, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο γεν. διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας, αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, ο οποίος συντόνιζε τη συζήτηση και ο διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας, πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγέρης.