today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Συνάντηση του Δ.Κουτσούμπα, με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε, σήμερα Δευτέρα, 18 Οκτώβρη, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με επικεφαλής την πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης, Έλενα Ριζεάκου. Εκ μέρους του ΚΚΕ, στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «συζητήθηκαν τα γενικότερα προβλήματα στον κλάδο των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα αυτό της ανεργίας».

«Εκ μέρους της ΠΟΕΣΥ τέθηκε ειδικά το ζήτημα της ανάγκης να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να προβλεφθεί σ’ όλους του δήμους της χώρας, χωρίς πληθυσμιακούς περιορισμούς, θέση συμβούλου Ενημέρωσης, με επαγγελματία δημοσιογράφο από τις Ενώσεις Συντακτών της ΠΟΕΣΥ».

Ο Δ. Κουτσούμπας «εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στο παραπάνω αίτημα. Επίσης, αναφέρθηκε στις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, όπως το άρθρο στο νόμο Λιβάνιου ή την προτεινόμενη αναθεώρηση του άρθρου 191 του ΠΚ, που με πρόσχημα την προστασία από “fake news” για την πανδημία, ανοίγει ο δρόμος για να ενταθούν τα φαινόμενα λογοκρισίας στους δημοσιογράφους, ακόμη και με διώξεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ