today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά

Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας, αναμένονται αύριο, Σάββατο, με παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν πλέον τα 6 Μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες που σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και έως το βράδυ στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στην Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 21, στις Κυκλάδες από 15 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 22 και στην Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Εκτός των βορείων ηπειρωτικών, η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να σημειωθεί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ