today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Σ.Καλαφάτης: Στόχος της κυβέρνησης είναι η ουσιαστική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Στόχος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ουσιαστική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι η μετεξέλιξή της σε δύναμη φυγής προς τα εμπρός», τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, οι εργασίες του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.

«Στόχος είναι η μετεξέλιξή της σε φορέα επίλυσης τοπικών ζητημάτων και αξιοποίησης των ευκαιριών που προβάλλουν σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Είναι η θεσμική ενίσχυσή της προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πολίτη, να απαντά στις προκλήσεις των καιρών, να αξιοποιεί τις δυνατότητες που φέρνει η νέα εποχή», πρόσθεσε.

Ο κ. Καλαφάτης είπε ακόμη ότι ο ίδιος έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια και από διαφορετικές θέσεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό γνωρίζει τα θέματά της, πιστεύει στην αναβάθμιση του θεσμού και τη διεύρυνση των δυνατοτήτων του και συνεργάζεται και εμπιστεύεται τα πρόσωπα που υπηρετούν τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

«Θέλω να σας βεβαιώσω ότι φιλοδοξώ να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ενίσχυση του θεσμού και των δυνατοτήτων του. Στη στήριξη των προσπαθειών σας για έξυπνους και πράσινους Δήμους. Στις δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Θέλω να ξέρετε ότι είμαι κοντά σας. Ότι, στα βήματά που κάνετε, θα με βρίσκετε στο πλευρό σας», σημείωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Τόνισε δε, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σημαίνοντα ρόλο και λόγο σε όσα συμβαίνουν και αναφέρθηκε στη δυνατότητα να αξιοποιήσει πόρους του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του ΕΣΠΑ και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για δράσεις και έργα υποδομής, όπως και τη χρήση νέων εργαλείων στο πλαίσιο της μετάβασης στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ