Δυναμικό το «παρών» της ΓΓΑ στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

ΑΠΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην χώρα μας οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, με σημαντικές διακρίσεις και των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αποτελούν μία εξαιρετική ευκαιρία για τη δια βίου άθληση μέσα από το εργασιακό περιβάλλον και στηρίζονται εμπράκτως από την ΓΓΑ.

«Ο αθλητισμός είναι σύμμαχος της κοινωνικής ευθύνης. Όλες οι αρχές και οι αξίες που αναδεικνύει, προωθούν ορθές κοινωνικές συμπεριφορές και ο εργασιακός αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας. Γι’ αυτό και έγκαιρα μεριμνήσαμε για την απρόσκοπτη προετοιμασία και διεξαγωγή των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού, ψηφίζοντας σχετική διάταξη στον πρόσφατο αθλητικό νόμο 4809/2021, για να καλυφθούν ενιαία όλα τα σχετικά αθλήματα και οι δραστηριότητες» επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και τόνισε: «Επιπλέον, στο προσεχές νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα, ρυθμίζουμε και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του στη χώρα μας, το οποίο ήταν ανύπαρκτο έως τώρα».

Ο γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε: «Οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αποτελούν σημαντικό κίνητρο για όλους τους εργαζόμενους να εντάξουν και να διατηρήσουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους. Η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τα μέλη όλων των αποστολών αναχώρησαν από την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η ομάδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αξίζει συγχαρητήρια για το δυναμικό “παρών” της, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι-αθλητές πλασαρίστηκαν σε πολύ σημαντικές θέσεις χωρίς να έχουν ολοκληρώσει κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και όλοι μαζί πλέον ξεκινάμε ήδη την προπόνηση για την επόμενη διοργάνωση».

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Μαυρωτάς έλαβε και ο ίδιος μέρος στους αγώνες, κολυμπώντας τόσο με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. ελεύθερο, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, όσο και ατομικά στα 50μ. ελεύθερο, όπου κατέκτησε την 4η θέση.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συμμετείχε στη διοργάνωση με ομάδα 67 εργαζομένων της. Αναλυτικά οι συμμετοχές και οι διακρίσεις της ομάδας της ΓΓΑ:

Ομάδες:
* Μπάσκετ (3Χ3),
* Ποδοσφαίρου (5Χ5),
* Darts (βελάκια),
* Bowling,
* Κολύμβηση (4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών)

Ατομικές συμμετοχές:
* Κολύμβηση, 5 συμμετοχές,
* Τένις, 1 συμμετοχή,
* Σκοποβολή, 1 συμμετοχή,
* Στίβος, 2 συμμετοχές,
* Athens Company Run 5χλμ, 15 συμμετοχές

Διακρίσεις και Μετάλλια
ΧΡΥΣΑ (1η θέση)
Τριβιζάς Τρύφωνας κολύμβηση 50μ Πρόσθιο
Τριβιζάς Τρύφωνας κολύμβηση 50μ. Πεταλούδα
Παπαδόγκωνας Παναγιώτης κολύμβηση 50μ. Ελεύθερο
Σαρακατσάνη Κάτια κολύμβηση 50μ. Πρόσθιο
Δημητροπούλου Δήμητρα κολύμβηση 100μ. Ελεύθερο
Γεώργιος Μαυρωτάς, Τρύφωνας Τριβιζάς, Παπαδόγκωνας Παναγιώτης, Καρούτζος Διονύσιος, κολύμβηση 4Χ100μ. ελεύθερο

ΑΣΗΜΕΝΙΑ (2η θέση)
Κωνσταντίνος Αγγέλου, Γκιόκας Ιωάννης, Παναγιώτης Καραβανάς, Σπύρος Μαργαριτόπουλος Μπάσκετ 3Χ3
Χρήστος Κατσίκης, Σκοποβολή (Rifle Men’s)
Τρύφωνας Τριβιζάς, Κολύμβηση 50μ. ελεύθερο

ΧΑΛΚΙΝΑ (3η θέση)
Καρούτζος Διονύσιος Κολύμβηση 50μ. ελεύθερο
Δήμητρα Δημητροπούλου Κολύμβηση 50μ. ελεύθερο

4η θέση
Γεώργιος Μαυρωτάς Κολύμβηση 50μ. ελεύθερο

6η θέση
Bowling Αναστάσιος Μπασιούκας, Πατενιώτης Αντώνιος, Σταματική Λεονταράκη, Σοφία Δημητριάδη, Κορμικιάρη Στέλλα

8η θέση
Τσιάκλα Αικατερίνη Στίβος 1500μ.