today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Δυναμική στήριξη της Κύπρου από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ!

Θέση υπέρ της Κύπρου κατηγορώντας την Τουρκία ότι υποσκάπτει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, παίρνει με ανάρτησή της στο Twitter, η Επιτροπή Εξωτερικών της Αμερικανικής Γερουσίας της οποίας προεδρεύει ο φιλέλληνας γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Η Επιτροπή καλεί την Αμερικανική κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει ένα από τα κράτη μέλη της.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση στο λογαριασμό της Επιτροπής αναφέρεται,

«Η Τουρκία για μια ακόμη φορά υποσκάπτει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή τη φορά παραβιάζοντας της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Οι ΗΠΑ πρέπει να σταθούν στο πλευρό της Κύπρου, και η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα ενός από τα κράτη μέλη της.»

Να σημειωθεί ότι σε μια περίοδο όπου η Τουρκία ζητά τη δημιουργία δύο κρατών μέσω της αναγνώρισης της κατεχόμενης Β.Κύπρου και προκαλεί τη διεθνή νομιμότητα αμφισβητώντας ευθέως  την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ανάρτηση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας της Τουρκικής προκλητικότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ