today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που κατασκεύαζε πλαστά ταξιδιωτικά και διοικητικά έγγραφα

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατασκεύαζαν πλαστά ταξιδιωτικά και διοικητικά έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια διακινούσαν στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, συλλαμβάνοντας στην Αθήνα τέσσερις άνδρες (23,45,47 και 53 ετών), καθώς και έξι γυναίκες, ηλικίας από 51 έως 64 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στην έκδοση Α.Φ.Μ., κλειδαρίθμων, Α.Μ.Κ.Α. και Α.Μ.Α. καθώς και πλαστών τίτλων διαμονής, νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής στη χώρα σε παράτυπους αλλοδαπούς τρίτων χωρών. Παράλληλα, με την έκδοση των πλαστών εγγράφων διευκόλυναν τους αλλοδαπούς για την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμιζαν για κάθε πλαστό έγγραφο χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 50 έως 7.500 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα και το είδος του εγγράφου, ενώ εκτιμάται ότι το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει, ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ