today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Πληροφορίες για ανακοίνωση του Τζορτζ Τσούνη ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης φέρεται να προορίζεται για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες οι επίσημες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν εντός των επόμενων ωρών.

Σύμφωνα με δύο πηγές κοντά στον Λευκό Οίκο, τις οποίες είχε επικαλεστεί σε παλαιότερο δημοσίευμά του το Associated Press, ο Τζο Μπάιντεν εξέταζε σοβαρά εδώ και καιρό την αποστολή του κ. Τσούνη στην Ελλάδα ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη θέση του Τζέφρι Πάιατ.

Μάλιστα, το ίδιο ρεπορτάζ του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων, ανέφερε ότι ο κ. Τσούνης προτάθηκε από τον φιλέλληνα Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ συνέστησε τον κ. Τσούνη για τη θέση στην Αθήνα στο πλαίσιο των προτάσεών του για τους πρέσβεις των ΗΠΑ, έχοντας αυξημένη επιρροή ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Ο κ. Τσούνης είναι ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels, ενώ είναι στον κατάλογο των χορηγών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η εταιρία του έχει την ιδιοκτησία και λειτουργία των ξενοδοχείων Hilton, Marriott και Intercontinental στη Νέα Υόρκη, το Νιου Χάμσαϊρ, την Πενσιλβάνια και το Ρόουντ Άιλαντ.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το όνομα του Τζορτζ Τζέιμς Τσούνη δε συνδέεται για πρώτη φορά με μία πρεσβεία, αφού το 2013, επί εποχής Μπαράκ Ομπάμα,  είχε εξεταστεί η πιθανότητα τοποθέτησης του 53χρονου ομογενούς στην αμερικανική πρεσβεία στη Νορβηγία, υπόθεση που τελικά δεν προχώρησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ