today-is-a-good-day
17 C
Athens

Πολωνία: Τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 70% την περασμένη εβδομάδα

Ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Πολωνία αυξήθηκε κατά περίπου 70% την περασμένη εβδομάδα και ανήλθε σε περισσότερα από 2.000, ανακοίνωσε σήμερα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος προειδοποιώντας τη χώρα ότι ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Πολωνίας βρέθηκαν την άνοιξη σε οριακή κατάσταση εξαιτίας του τρίτου κύματος της πανδημίας στη διάρκεια του οποίου τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούσαν τα 35.000, αλλά οι αρχές θεωρούν ότι οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν στον έλεγχο του αριθμού τον κρουσμάτων το φθινόπωρο.

“Τα σημερινά δεδομένα είναι ένα επείγον σήμα κινδύνου”, δήλωσε στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Polskie Radio 1 ο Βαλντεμάρ Κράσκα, υφυπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι σήμερα καταγράφηκαν 2.085 κρούσματα κορονοϊού.

“Ο εμβολιασμός τώρα είναι κυριολεκτικά στο παρά πέντε γιατί το τέταρτο κύμα σαφώς επιταχύνει και σε περιοχές όπου ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι χαμηλότερος”, σημείωσε.

Τους τελευταίους μήνες ο ρυθμός εμβολιασμού στην Πολωνία έχει επιβραδυνθεί και πολλοί άνθρωποι στις επαρχιακές νότιες και ανατολικές περιοχές έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν.

Ωστόσο, ο Κράσκα είπε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να επιστρέψει στους ευρείας κλίμακας περιορισμούς της δημόσιας ζωής, που επιβλήθηκαν στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

“Δεν σχεδιάζουμε περιορισμούς στην οικονομία, αν το κάνουμε θα τους περιορίσουμε σε επίπεδο κομητειών και πόλεων”, επισήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ