today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Τηλεφωνική επικοινωνία αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Γάλλο ομόλογό του

Έμφαση στην πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και στην Ασφάλεια» μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δόθηκε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες, Δευτέρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Γάλλο ομόλογό του στρατηγό Thierry Burkhard.

Όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν, επίσης, θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στην πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και στην πρόσκτηση γαλλικών οπλικών συστημάτων, αλλά και θέματα που άπτονται της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.

Επιπλέον, οι δύο αρχηγοί συζήτησαν για τις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, όπως και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν Ελλάδα και Γαλλία ως πυλώνες ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης.

Τέλος, οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν τόσο οι ίδιοι όσο και αρμόδιοι επιτελείς τους το συντομότερο δυνατό, για περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ