today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Μακρόν: Η G20 πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους Ταλιμπάν για τις προϋποθέσεις για μια διεθνή αναγνώρισή τους

Η επερχόμενη σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων οικονομιών στον κόσμο πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους Ταλιμπάν που βρίσκονται στην εξουσία στο Αφγανιστάν όσον αφορά τις προϋποθέσεις για μια διεθνή αναγνώρισή τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter, η οποία μεταδόθηκε σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι σε αυτές τις προϋποθέσεις θα πρέπει να περιλαμβάνεται η ισότητα των γυναικών, η πρόσβαση για ξένες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και η μη συνεργασία με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

“Πιστεύω ότι η διεθνής αναγνώριση θα πρέπει να έχει ένα τίμημα και η αξιοπρέπεια των γυναικών στο Αφγανιστάν, η ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες να είναι ένα από τα σημεία πάνω στα οποία θα επιμείνουμε, και θα πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση σε ό,τι μας αφορά”, σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στην Ρώμη αργότερα αυτόν τον μήνα, ο Μακρόν υπογράμμισε: “Θα μιλήσουμε για το Αφγανιστάν. Θα πρέπει οπωσδήποτε εμείς, δηλαδή οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί, η Κίνα, η Ρωσία, οι μεγάλες δυνάμεις της Αφρικής, η Ασία, ο Ειρηνικός και η Λατινική Αμερική όλοι μαζί, θα πρέπει να δώσουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα ότι θα ορίσουμε προϋποθέσεις για την αναγνώριση των Ταλιμπάν”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ