today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Κορωνοϊός: Προς μεγαλύτερες ελευθερίες και προνόμια για τους εμβολιασμένους

Προς την επιστροφή το συντομότερο στην καθημερινότητα προσανατολίζεται για τους πλήρως εμβολιασμένους το Υπουργείο Υγείας. Το νέο πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη αναμένεται να περιλαμβάνει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων και οριστικό τέλος στα lockdowvn.

Η  κυβέρνηση έχει καταστήσει τις τελευταίες εβδομάδες πως σαφής πρόθεση είναι να μην υπάρξουν άλλα εμπόδια στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επιθυμεί στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, αμιγώς για εμβολιασμένους, να μην υπάρχουν στο εξής περιορισμοί, ούτε στην μουσική ή τον χορό και οι θαμώνες να μπορούν να επιστρέψουν στις συνήθειες που είχαν πριν την εμφάνιση της Covid-19.

Όσον αφορά τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν κανονικά, με την προϋπόθεση της τήρησης των υγειονομικών μέτρων, και με τη χρήση μάσκας από το κοινό που θα παρακολουθεί.

Σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο “MEGA” τόνισε πως αναμένονται νέες και «μεγαλύτερες» ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο», δήλωσε.

Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στην μάχη κατά της πανδημίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις ερωτήσεις μετά το πέραν της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σημείωσε ότι «προφανώς οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στην μάχη κατά της πανδημίας».

Ερωτηθείς αν είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή των στρατιωτικών παρελάσεων, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι φέτος δεν είναι όπως πέρσι γιατί έχουμε το εμβόλιο και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει εμβολιαστεί ενώ ο εμβολιασμός συνεχίζεται.

«Ο κόσμος δικαιούται, αξίζει και θα έχει την κανονικότητα και θα έχει πίσω την επιστροφή της ζωής του», συμπλήρωσε.

«Παρατηρώντας τους αριθμούς, τους ανθρώπους που είναι διασωληνωμένοι και τις απώλειες, βλέπει κανείς ότι αφορά σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστους. Ας είναι ένα ακόμη μήνυμα σε όσους επιλέγουν να μην κάνουν χρήση εμβολίου», πρόσθεσε ενώ επανέλαβε ότι η χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσει.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση γιατί αφού είναι επιτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας αλλάζουν πολλά από τα πρόσωπα απάντησε «γιατί η πανδημία χαρακτηρίζεται από κύκλους».

Σημείωσε επίσης ότι έχουμε περάσει σε ένα δεύτερο κύκλο μετά τους εμβολιασμούς, αναδύονται νέες ανάγκες και προκλήσεις και αναδιατάσσεται το δυναμικό σε όλα τα επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ