Ισπανία: 751.000 λιγότεροι άναργοι τους τελευταίους επτά μήνες

ΑΠΕ

Για έβδομο μήνα στη σειρά υποχώρησε η ανεργία στην Ισπανία, όπου ο συνολικός αριθμός των ανέργων μειώθηκε σχεδόν κατά 751.000 στο σύνολο αυτής της περιόδου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας και η υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης.

Η χώρα, η οικονομία της οποίας υπέφερε πολύ από την πανδημία της COVID-19 λόγω της εξάρτησής της από τον τουρισμό, είχε να δει μια τόσο μακρά περίοδο υποχώρησης της ανεργίας από το 2000.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτούς τους επτά μήνες ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 750.987.

Μόνο τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε κατά 2,28% σε σχέση με τον Αύγουστο με 76.113 λιγότερους ανθρώπους να αναζητούν εργασία, ενώ ο Σεπτέμβριος είναι γενικά ένας μήνας αύξησης της ανεργίας μάλλον λόγω του τέλους της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Ο συνολικός αριθμός των προσώπων που έχουν εγγραφεί ως άνεργοι ήταν τον Σεπτέμβριο 3.257.802.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ανεργία μειώθηκε σε όλους τους τομείς και είναι μικρότερη ακόμη και από το επίπεδο στο οποίο βρισκόταν πριν από την πανδημία στη βιομηχανία, τη γεωργία και τις κατασκευές.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν “πως η ανάκαμψη έχει αρχίσει και είναι ισχυρή”, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο στον ραδιοσταθμό Cope.

Σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση, που υπολογίζει ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι 6,5% το 2021 και 7% το 2022, η οικονομία της χώρας αναμένεται να επανέλθει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από την κρίση έως το τέλος του 2021.