today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Σχέδιο ασφάλειας της ποιότητας του νερού στον Δήμο Σαρωνικού

Στην εξασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στοχεύουν στον Δήμο Σαρωνικού και στο πλαίσιο αυτό εκπονήθηκε ειδικό Σχέδιο, το οποίο υποβλήθηκε για ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Το έργο είναι προϋπολογισμού 60.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα των Δημόσιων Επενδύσεων.

Το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού (ΣΑΝ) συνιστά μια ολιστική προσέγγιση ποιοτικής διαχείρισης των υδάτων, σε εφαρμογή της αρχής των «πολλαπλών φραγμάτων», (multiple barriers), που εστιάζει στη λήψη μέτρων ελέγχου σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης.

Έτσι διασφαλίζονται:

– Η ελαχιστοποίηση παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερό από την πηγή.

– Η σωστή επεξεργασία του ύδατος, ώστε να είναι κατάλληλο για πόση.

– Η σωστή διανομή σε δίκτυα ύδρευσης, ανεξάρτητα του μεγέθους των δικτύων αυτών.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης της αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων ύδρευσης στη Σαρωνίδα και παράλληλα υποβλήθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» πρόταση για αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στον Δήμο Σαρωνικού.

«Υποβάλαμε πρόταση για χρηματοδότηση ενός έργου καίριας σημασίας για την περιοχή μας, καθώς αφορά στο νερό, στο βασικότερο αγαθό της ανθρώπινης διαβίωσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αναφερόμενος στην χρηματοδότηση του έργου και πρόσθεσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που εγκρίθηκε η Σύνταξη Σχεδίου Ασφάλειας Νερού, η οποία αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στο σύστημα ύδρευσης από την πηγή έως και τον καταναλωτή, με βάση τη σχετική νομοθεσία και τις ισχύουσες ρυθμιστικές διατάξεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ