today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Σ.Κυριακίδου: Μόνο μέσω του εμβολιασμού θα υπάρξει προστασία του πληθυσμού και άρση των μέτρων

Το μήνυμα ότι όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιεί η ΕΕ είναι «ταυτόχρονα αποτελεσματικά και ασφαλή», έστειλε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, κατά την επίσκεψή της στην Αυστρία.

«Όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται ως μέρος της στρατηγικής της ΕΕ για τον εμβολιασμό σε όλα τα κράτη μέλη, είναι όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ως αποτελεσματικά και ασφαλή. Η στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια, μια κοινή προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της δύναμης και της αποτελεσματικότητας της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να αντέξουν «κάποια μέτρα δημόσιας υγείας για λίγο ακόμη», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό ισχύει ιδιαίτερα υπό το φως των πιο μεταδοτικών παραλλαγών όπως η Δέλτα, η οποία παραμένει ένας σοβαρός κίνδυνος για τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους, αλλά και για εκείνους που δεν έχουν ακόμη πλήρως εμβολιαστεί».

Μόνο μέσω του εμβολιασμού θα υπάρξει προστασία του πληθυσμού και άρση των μέτρων δημόσιας υγείας τόνισε η Στέλλα Κυριακίδου.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά όλες τις πτυχές της πρόληψης και της φροντίδας του καρκίνου σε κάθε κράτος μέλος. Πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν καταφέρει να έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες θεραπείες εγκαίρως και πολλοί πολίτες έχουν χάσει τα προγράμματα ελέγχου. Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα, εντοπίστηκαν λιγότερες διαγνώσεις καρκίνου».

«Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου θα μας καθοδηγήσει να αντιστρέψουμε αυτήν την τάση με διαφορετικές πολιτικές δράσεις για τους μήνες και τα επόμενα χρόνια. Είναι προτεραιότητα για μένα το Σχέδιο για τον Καρκίνο, να θέσει τον παιδικό καρκίνο στην κορυφή της ατζέντας μου και θα ξεκινήσουμε αρκετές νέες πρωτοβουλίες για τον παιδικό καρκίνο τους επόμενους μήνες» τόνισε η Επίτροπος της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ