today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Λ.Οικονόμου: Προσοχή και πρόληψη ώστε το “αυγό του φιδιού” να μην επωάζεται στις ευαίσθητες τάξεις των μαθητών

«Η Αστυνομία, από χθες το πρωί, όταν υπήρξαν οι ταραχές στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Σταυρούπολης, κινήθηκε με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και σύνεση με δεδομένο ότι είχε να κάνει με σχολείο εν λειτουργία και μαθητές, εντός των ορίων του σχολείου» τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Όπως είπε ο κ Οικονόμου αφού η αστυνομία αποκατέστησε την τάξη στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, στη συνέχεια με προσαγωγές, συλλήψεις και έρευνες διασφάλισε την εύρυθμη λειτουργία εντός των σχολικών χώρων.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Ήταν φανερό ότι ακροδεξιοί πυρήνες είχαν δραστηριοποιηθεί εντός των σχολείων, “εργαλειοποιώντας” μαθητές που πρωταγωνίστησαν σε εξτρεμισμούς, ναζιστικούς χαιρετισμούς, ταραχές. Ολόκληρη την χθεσινή ημέρα, αλλά και τις βραδινές ώρες, συνεχίστηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης οι προσαγωγές, οι συλλήψεις ακόμη και έρευνες σε σπίτια. Σήμερα, η σχολική λειτουργία στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης είναι χωρίς προβλήματα, αλλά με αστυνομική παρουσία. Θέλω να σημειώσω ότι από τις συλλήψεις, αλλά και τις προσαγωγές, φάνηκε ότι οι πρωταγωνιστές των ταραχών στους σχολικούς χώρους, ήταν μαθητές αυτών ή των διπλανών σχολείων».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι «χρειάζεται προσοχή και πρόληψη ώστε το “αυγό του φιδιού” να μην επωάζεται στις ευαίσθητες τάξεις των μαθητών. Η ηγεσία της “Χρυσής Αυγής” βρίσκεται στις φυλακές καταδικασμένη ως εγκληματική οργάνωση», ενώ αναφερόμενος στην αποστολή της Πολιτείας, αλλά και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, σημείωσε: «Αποστολή τους είναι να μην επιτρέψουν, το ναζιστικό μόρφωμα και οι θεωρίες του να βρίσκουν “κρησφύγετα” στις σχολικές αίθουσες και στις ευαίσθητες και παρορμητικές εφηβικές ηλικίες. Ο Εισαγγελέας και οι δυνάμεις της Αστυνομίας μπορεί να επεμβαίνουν και να λύνουν ζητήματα διατάραξης της τάξης και αποκατάστασης της ασφάλειας, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτή η παρέμβαση δεν αποτελεί λύση για την ύπαρξη του ζητήματος που ανεδείχθη στην Σταυρούπολη το προηγούμενο 24ωρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ