today-is-a-good-day
19 C
Athens

ΜέΡΑ25: “Παιχνίδια εντυπώσεων” η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Για «παιχνίδια εντυπώσεων που και το χρέος της χώρας μας βαθαίνουν και στερούν πόρους από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, ενώ μας εμπλέκουν κιόλας σε επικίνδυνα στρατιωτικά παιχνίδια των φερόμενων ως συμμάχων μας (βλ. Υποσαχάρια Αφρική τώρα, Σαουδική Αραβία πρόσφατα) κάνει λόγο το ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας την ελληνογαλλική συμφωνία για την αγορά φρεγατών.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, η χώρα μας «φαίνεται πως δεν έχει διδαχτεί τίποτα από την πικρή ιστορία του 1974, όταν στις 19 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:07 απέπλευσαν από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας τα υποβρύχια Γλαύκος και Νηρέας με κυβερνήτες τους πλωτάρχες Βασίλη Γαβριήλ στο πρώτο και Ιωάννη Παναγιωτόπουλο στο δεύτερο και επέστρεψαν άρον άρον κατόπιν “έξωθεν εντολών” με σχετικές αναφορές να υπάρχουν στο “Φάκελο της Κύπρου”».

Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «όσα υπερσύγχρονα όπλα και να δοθούν στη χώρα ακόμα και χωρίς τα υπέρογκα ανταλλάγματα που ζητάει ο φερόμενος ως σύμμαχός μας […], αν δεν υπάρχει πραγματική εθνική ανεξαρτησία από τα διάφορα οικονομικά (Ευρωιερατείο) και ιμπεριαλιστικά (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ κ.λπ.) συμφέροντα, δεν θα μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε καν αν ω μη γένοιτο χρειαστεί σε περίπτωση που υπάρξουν πραγματικές απειλές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ