Κ.Βελόπουλος: Η συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας έχει κενά

Eurokinissi

«Ο Πειραιάς είναι πύλη για την Ευρώπη για τα εμπορεύματα των Κινέζων», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας για τη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. «Οι Κινέζοι χρειάζονται ένα λιμάνι για τα εμπορεύματά τους και εσείς αντί να το εκμεταλλευτείτε και να τους εκβιάσετε ώστε να αγοράζουμε φθηνά, τους το δίνετε τζάμπα. Έχουμε μια εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας. Και αναρωτιέμαι γιατί πουλάτε στους Κινέζους, αφού είστε στοιχισμένοι πίσω από τα αμερικανικά κελεύσματα; Δίνετε τζάμπα στου Κινέζους χωρίς να πάρετε μια επένδυση από αυτούς», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στη συμφωνία της Ελλάδας με την Γαλλία και τόνισε ότι πρώτη η Ελληνική Λύση τάχθηκε υπέρ της αγοράς των φρεγατών και των αεροσκαφών τύπου Rafeal, και πρόσθεσε.

Τώρα όμως σας λέμε ότι αυτή η συμφωνία που υπογράψατε έχει κενά. Το κείμενο μιλά για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας όταν υπάρχουν «δημιουργικές ασάφειες» και το χειρότερο όταν δεν επιβεβαιώνει την αμυντική συνδρομή της Γαλλίας σε περίπτωση επιθέσεως από νατοϊκή χώρα. Στα άρθρα 3 και 8 η συμφωνία καθιστά ρητά ότι προκρίνεται πρώτα το ΝΑΤΟ. Δηλαδή αν επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα, η Γαλλία δεν δεσμεύεται να συνδράμει τη χώρα μας. Αυτό είναι προσωπική αποτυχία του πρωθυπουργού. Αυτό σας υπογραμμίζαμε όλο αυτόν τον καιρό. Σας ζητούσαμε να μην πάτε να αγοράσετε όπλα σαν ιθαγενείς χωρίς να κερδίσετε τίποτα. Το ΝΑΤΟ είναι ένας παγιωμένος βραχίονας. Και όταν οι Νέο-Δημοκράτες χειροκροτούσαν για την σύναψη της συμφωνίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε διαφορές που υπάρχουν για τις θαλάσσιες ζώνες. Μα μέσα στις θαλάσσιες ζώνες είναι η αιγιαλίτιδα ζώνη, είναι ο αέρας και είναι και η θάλασσα. Και εδώ μιλάμε για μονομερώς ασκούμενο δικαίωμα της χώρας μας, που δεν το διαπραγματεύεται με κανέναν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός λοιπόν μίλησε για αμοιβαίες υποχωρήσεις. Και ρωτώ, αγοράζει όπλα για να κάνει υποχώρηση; Πού; στην μειωμένη επήρεια που επικαλούνται οι Τούρκοι; Δώσατε μειωμένη επήρεια, δηλαδή μειωμένη εθνική κυριαρχία στους Ιταλούς και τους Αιγύπτιους και τώρα λέτε θα πάμε στη Χάγη. Μα αυτό λέγεται εθνική προδοσία. Και ζητά ο πρωθυπουργός υποχωρήσεις; Υποχωρήσεις σε τι; Και αν υποχωρήσουμε εμείς, οι Τούρκοι σε τι θα υποχωρήσουν;».

Αναφερόμενος στο επεισόδιο σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί κομματισμό στα σχολεία.

«Σπέρνετε τον κομματισμό τους χώρους μάθησης. Γιατί ρίχνετε λάδι στη φωτιά με το μοίρασμα φυλλαδίων. Γιατί κάνετε κομματικό προσηλυτισμό. Γιατί επωάζετε το αυγό του φιδιού. Έξω τα κόμματα από τα σχολεία. Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε! Αναγεννήσατε από τις στάχτες του τον φοίνικα και τα φασισταριά. Μακριά τα απολυταρχικά καθεστώτα. Μακριά τα ναζιστικά καθεστώτα. Είναι ντροπή να βγαίνουν τα φασισταριά και να χαιρετούν ναζιστικά. Τους εξαφάνισε στις εκλογές ο ελληνικός λαός και εσείς τους επαναφέρατε. Όταν κυβερνήσει η Ελληνική Λύση και είναι κοντά η μέρα, τα κόμματα θα ξηλωθούν από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Ούτε μία παράταξη σε σχολεία και πανεπιστήμια», ανέφερε.

Τέλος ο κ. Βελόπουλος μίλησε για την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης.

«Έχετε κάνει την Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη. Έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, το ακριβότερο Web στην Ευρώπη, το ακριβότερο κινητό στην Ευρώπη, το πιο αργό Internet στην Ευρώπη, τα ακριβότερα ρούχα και παπούτσια, τα ακριβότερα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Κοστίζετε πολύ ακριβά στους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.