Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΛΟΑΤΚΙ+ Οργανώσεις αύριο στο “ΣΠΟΥΤΝΙΚ”

ΑΠΕ

Εκδήλωση-συζήτηση στο πλαίσιο της ανοικτής διαβούλευσης της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα: «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο οικογενειακό δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος πολιτικού γάμου για όλους και προσαρμογή της νομοθεσίας», πραγματοποιεί αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου “ΣΠΟΥΤΝΙΚ”.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, με τη συμμετοχή όλων των ΛΟΑΤΚΙ+ Οργανώσεων που έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία.

 

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ θα μιλήσουν οι ευρωβουλευτές, Δημήτρης Παπαδημούλης (αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόεδρος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα, επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία), Κώστας Αρβανίτης (μέλος της Επιτροπής LIBE για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις και της Επιτροπής EMPL για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις) και η Κωνσταντίνα Παντελή (μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη Επιτροπής Φύλου και Σεξουαλικότητας). Τον συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί επίσης από το Facebook και από το κανάλι YouTube της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τη διαβούλευση έχουν αναλάβει η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέλος της Ευρωομάδας της Αριστεράς/The Left και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.