today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Πρόσκληση προς τους ομογενείς να βοηθήσουν στον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia

Η ελληνική ομάδα χρηστών Wikimedia User Group Greece απευθύνει πρόσκληση στους Έλληνες ομογενείς ανά τον κόσμο να συμβάλουν στον εμπλουτισμό του περιεχομένου της ελληνικής ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, ώστε να γίνει καλύτερη.

Όπως επισημαίνεται, «παρά το γεγονός ότι η ελληνική διασπορά ξεπερνά τα 2 με 3 εκατομμύρια Έλληνες σε όλο το κόσμο, οι συνεισφέροντες στην ελληνική Βικιπαίδεια εκτός Ελλάδας και Κύπρου μέχρι τώρα είναι πολύ λίγοι, αλλά έχουν συνεισφέρει σημαντικά. Οι ομογενείς Βικιπαιδιστές μπορούν να προσφέρουν μια διαφορετική οπτική σε θέματα που συνδέονται με την Ελλάδα, αλλά και να βελτιώσουν πολύ την κάλυψη της Βικιπαίδειας στην ελληνική γλώσσα για θέματα εκτός Ελλάδας, επειδή έχουν συχνά άλλα ενδιαφέροντα».

Η ελληνική ομάδα τονίζει ότι, με τη συμμετοχή στα λήμματα της Wikipedia, οι ομογενείς -ιδιαίτερα εκείνοι δεύτερης και τρίτης γενιάς- θα διατηρήσουν ή θα βελτιώσουν τη γνώση της ελληνικής γλώσσας και θα έλθουν σε επαφή με περισσότερους Έλληνες αναγνώστες, διατηρώντας μια σύνδεση παραπάνω με την Ελλάδα.

Η αγγλική Βικιπαίδεια αποτελεί μέχρι στιγμής τη βάση των μεταφράσεων στην ελληνική Βικιπαίδεια. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη διεύθυνση: https://blog.wikimedia.gr/2021/09/greek-diaspora/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ