Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Αιτωλικό ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

ΑΠΕ

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη, χθες, Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του μεγάλου οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821 στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως ανακοινώθηκε, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς, καθώς και η πρόεδρος του Συνδέσμου Αιτωλικιωτών Αττικής «Ο Λιακατάς» Μάγδα Βελτσίστα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα που ανεγέρθη στην κεντρική πλατεία του Αιτωλικού και απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο εξήρε τα ηγετικά χαρίσματα και τις στρατιωτικές αρετές του αρχιστρατήγου της Ρούμελης.

Το αγέρωχο πρόσωπο του στρατηγού, είπε ο κ. Φλώρος, «αποτελεί πηγή στρατιωτικής έμπνευσης και εθνικής έπαρσης, δείχνοντας τον δρόμο της αυταπάρνησης και της μαχητικότητας που πρέπει να βαδίσουμε, προκειμένου να κρατήσουμε την Ελλάδα ελεύθερη και υπερήφανη όπως μας την παρέδωσε εκείνος».

Τόνισε ότι η πατρίδα μας συνεχίζει και σήμερα να βγάζει ανθρώπους με το ηρωικό φρόνημα του Καραϊσκάκη, παραπέμποντας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που με την αποφασιστική του παρουσία σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα που εξασφαλίζει την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.