today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Κινητοποίηση Διανομέων – Μοτοπορεία στο υπουργείο Εργασίας

Συνεχίστηκαν σήμερα, Παρασκευή 24/9, οι κινητοποιήσεις των διανομέων, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και παραμένουν σε επιφυλακή παρά την απόφαση της efood να μετατρέψει 2.016 συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, από εκεί η μοτοπορεία κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εργασίας και συνέχισαν στις κεντρικές οδούς της Αθήνας.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού- Τουρισμού- Ξενοδοχείων ν. Αττικής, Γιώργος Στεφανάκης, ενώ το «παρών» έδωσε ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού- Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) αναφέρουν: «Νικήσαμε, συνεχίζουμε, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω…». Τονίζουν, όμως, ότι η e-food προχώρησε σε μια πρώτη δέσμευση, αλλά δεν ικανοποίησε συνολικά τα αιτήματα όπως την «επόμενη μέρα» των εργαζομένων στην εταιρεία. Επίσης, συνεχίζουν την «πάλη» εναντίον του νόμου Χατζηδάκη καθώς, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, «… σημαίνει απελευθέρωση των απολύσεων, διεύρυνση των γκρίζων ζωνών που προωθούν την freelance εργασία (ψευδή αυτοαπασχόληση), προσπάθεια να απαγορευτούν οι απεργίες, υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, υπερωρίες που σχεδόν καταργούνται ή γίνονται ακόμη πιο φθηνές, χτύπημα των σωματείων και των πάγιων συνδικαλιστικών ελευθεριών, των οποίων ο κρίσιμος ρόλος αποδείχτηκε τις τελευταίες μέρες περίτρανα, κατάργηση κυριακάτικης αργίας σχεδόν για το σύνολο του κόσμου της εργασίας». Τέλος, επιδιώκουν ρύθμιση στα κρίσιμα ζητήματα του επαγγέλματος του διανομέα, όπως είναι η απόδοση βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων, η παροχή εταιρικού οχήματος, την υποδηλωμένη εργασία και τα συνεχή εργατικά ατυχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ