today-is-a-good-day
17 C
Athens

Η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους αντιεμβολιαστές και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν

Ως εδώ και μη παρέκει. Το αυστηρό αυτό μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση στους αντιεμβολιαστές οι οποίοι έχοντας χάσει το μέτρο και τη κοινή λογική, υποβάλλουν μηνύσεις σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι εκτελούν τα καθήκοντα τους, εφαρμόζοντας το νόμο.

Μετα τα κωμικοτραγικά περιστατικά με αρνητές των εμβολίων να δίνουν κακόγουστες παραστάσεις έξω από σχολεία, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα ενάντια στον κοροναϊό ως φασιστικά, σατανικά και παράνομα και καταθέτοντας μηνύσεις σε όποιον βρουν μπροστά τους και φορά μάσκα, η κυβέρνηση αλλάζει ρότα και σκληραίνει τη στάση της, αφήνοντας στην άκρη τα ευχολόγια και τις παραινέσεις…

Του Κώστα Πασίση

Έτσι άμεση ήταν η παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος έβαλε «φρένο» στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που μηνύονται από τους προαναφερόμενους γραφικούς τύπους.

Σημειώνεται ότι στη Θέρμη Θεσσαλονίκης πατέρας αρνητής των self tests είπε ότι θα υποβάλει μήνυση κατά της διευθύντριας του σχολείου και θα αξιώσει το ποσό των 2.700.000 ευρώ!

Θέση πήρε και η αρμόδια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία κάλυψε πλήρως τους εκπαιδευτικούς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Έχει κινητοποιηθεί η εισαγγελία. Δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας που κάνουν το καθήκον τους, που έχουν προσφέρει εξαιρετικό έργο και έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια στο διάστημα της πανδημίας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας», ανέφερε η υπουργός Παδείας

Στόχος αυτών των κυβερνητικών πρωτοβουλιών είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και η προστασία των καθηγητών των δασκάλων και των παιδιών που τις περισσότερες φορές γίνονται ασυνείδητα ή ακόμη και συνειδητά θύματα, της αμορφωσιάς και της ανευθυνότητας των γονέων τους.

Επισημαίνεται ότι η Δικαιοσύνη έχει απορρίψει όλες τις προσφυγές των αρνητών των εμβολίων, θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει πλήρως τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους υγειονομικούς από το «μπούλινγκ» των αντιεμβολιαστών φέρνει αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες δε θα οδηγούνται στο αυτόφωρο για συγκεκριμένα «αδικήματα», όπως αυτά τα οποία προσάπτουν οι αντιεμβολιαστές.

Υπο το πρίσμα αυτό, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες των αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Στο «μικροσκόπιο» οι αντιεμβολιαστές

Τη νέα γραμμή πλεύσης της κυβέρνησης προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννης Οικονόμου «η κυβέρνηση και η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές. Υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι, προβλέψεις και οδηγίες που είναι ξεκάθαρες». «Όποιος επιχειρήσει ανάλογες ενέργειες θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές πράξεις που προβλέπονται», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Μετα τις γραφικότητες αλλά και τις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιούν οι αντιεμβολιαστές στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έθεσε στο «μικροσκόπιο» της το εν λόγω περίεργο «κίνημα», που προωθεί τις πλέον αντιεπιστημονικές απόψεις, με στόχο να αποτρέψει τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Η εξάπλωση της παραπληροφόρησης και θεωριών συνομωσίας, πέρα από τη γελοιότητα του θέματος, ενίοτε κρύβουν και κινδύνους για την εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνίας. Και αυτό επειδή συχνά οι διοργανωτές διαδηλώσεων κατά του εμβολιασμού, καλούν τον κόσμο σε ανυπακοή, με ότι συνεπάγεται αυτό για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δημoσκόπηση Pulse

Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα αναφορικά με το προφίλ των αρνητών εμβολιασμού, της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του Σκάι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 11% των ερωτώμενων στο σύνολο του δείγματος δηλώνει πως δεν έχει κάνει ή δεν έχει ραντεβού, ενώ 15% δεν απαντά.

Παράλληλα, τέσσερις στους δέκα όσων δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα εμβολιαστούν, εκφράζουν ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων.

Επίσης δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν από αντίδραση στην πίεση, ενώ κάποιοι επιμένουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.

Στην ερώτηση εάν έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου ή έχουν προγραμματίσει ραντεβού, 72% των ερωτηθέντων (ενήλικοι) δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, το 2% ότι έχει προγραμματισμένο ραντεβού, το 11% απαντά δεν έχω κάνει – δεν έχω προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ 15% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ