today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο Στάνφορντ του Sex and the City

Ο Γουίλι Γκάρσον, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός από τον ρόλο του ως Στάνφορντ Μπλατς στην επιτυχημένη σειρά Sex and the City, πέθανε σε ηλικία 57 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γιος του, έγραψε στην ιστοσελίδα του το BBC.

Στην δημοφιλή σειρά της HBO ο Γκάρσον υποδύθηκε τον ρόλο του στενού φίλου της Κάρι Μπράντσο, χαρακτήρα που υποδύθηκε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Πρόσφατα μάλιστα συμμετείχε στα γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς της σειράς που θα έχει τίτλο “And Just Like That”.

Η αιτία θανάτου του δεν έγινε γνωστή.

Γεννημένος ως Γουίλιαμ Γκάρσον Πάσζαμαντ στο Νιού Τζέρσι το 1964 ο Γκάρσον σπούδασε θέατρο και έκανε μεταπτυχιακό στη σχολή Καλών Τεχνών του τμήματος θεατρικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Yale.

Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας μικρούς ρόλους σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές την περίοδο του 1980, περιλαμβανομένων των Cheers (Το Μπαράκι), Family Ties, LA Law, The X-Files και Friends (Τα Φιλαράκια).

Το 1998 ξεκίνησε να προβάλλεται η σειρά Sex and the City και ο Γκάρσον εμφανίστηκε σε όλες τις σεζόν ως Στάνφορντ Μπλατς όπως και στις δύο κινηματογραφικές μεταφορές.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες “Η ημέρα της μαρμότας”, “Κάτι τρέχει με την Μαίρη” και “Στον πυρετό της… λόξας!” (Fever Pitch).

Ο Γκάρσον ήταν υπέρμαχος της υιοθεσίας και το 2009 υιοθέτησε τον γιό του Νέιθαν, ο οποίος έγραψε στο Instagram για τον θάνατο του πατέρα του: “Είμαι πανευτυχής που μοιράστηκες όλες τις περιπέτειές σου με εμένα και που κατάφερες τόσα πολλά. Είμαι υπερήφανος για εσένα. Θα σ’ αγαπώ για πάντα, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις για μια περιπέτεια μόνος σου”.

Πολλοί εκπρόσωποι του Χόλιγουντ με μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την θλίψη τους για τον θάνατο του.

Ο Μάριο Καντόνε, ο οποίος υποδύθηκε τον σύντροφο του Γκάρσον στη μικρή οθόνη, Άντονι Μαρεντίνο στη σειρά του HBO, έγραψε στο Twitter: «Είμαι συντετριμμένος και απλά με έχει κυριεύσει η θλίψη … Ήσουν δώρο από τους θεούς».

«Ο Γουίλι Γκάρσον ήταν στη ζωή, όπως και στην οθόνη, αφοσιωμένος φίλος και λαμπρό φως για όλους στο σύμπαν του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του HBO. «Δημιούργησε έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες από το πάνθεον του HBO και ήταν μέλος της οικογένειάς μας για σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια. Είμαστε βαθιά λυπημένοι που μάθαμε για τον θάνατό του και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους του» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Σίνθια Νίξον, που υποδύθηκε τη Μιράντα Χομπς στη σειρά, πρόσθεσε: «Όλοι τον αγαπήσαμε και λατρέψαμε τη συνεργασία μαζί του. Ήταν απίστευτα αστείος στην οθόνη και στην πραγματική ζωή. Ήταν μια πηγή φωτός και φιλίας».

Ο Γκάρσον ήταν πατέρας ενός παιδιού, είχε υιοθετήσει τον γιο του Νέιθαν. Ήταν επίσης υποστηρικτής οργανώσεων που βοηθούν παιδιά να βρουν σπίτια μέσω υιοθεσίας.

«Σ ‘αγαπώ πολύ μπαμπά. Αναπαύσου εν ειρήνη και χαίρομαι που κατάφερες να μοιραστείς όλες τις περιπέτειες σου μαζί μου. Είμαι τόσο περήφανος για εσένα. Θα σε αγαπώ για πάντα» έγραψε σε μήνυμά του στο Instagram.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ