today-is-a-good-day
19 C
Athens

Υπ. Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον εαυτό του για τις συνεργατικές πλατφόρμες

«Η εσφαλμένη και ατυχής επικοινωνία συνεργατικής πλατφόρμας με υπαλλήλους της, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για την αλλαγή του τρόπου απασχόλησής τους, χρησιμοποιείται από κόμματα της αντιπολίτευσης, για να διαστρεβλωθεί ακόμα μια φορά το περιεχόμενο του πρόσφατου εργασιακού νόμου 4808/2021.

 

Ισχυρίζονται ότι δήθεν ο νόμος αυτός είναι που επέτρεψε τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών στο συγκεκριμένο χώρο, όταν είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους συμβάσεις υπάρχουν σχεδόν σε όλη τη Ευρώπη και ακόμα περισσότερο ότι επιτρέπονταν και υπογράφονταν, όταν κυβέρνηση ήταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι καταγγέλλει λοιπόν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Τον εαυτό του; Τις πρακτικές του; Τους νόμους του; Η πολιτική υποκρισία έχει και όρια!» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

 

Αντίθετα, όπως επισημαίνει, «ο πρόσφατος εργασιακός νόμος ενισχύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις συνεργατικές πλατφόρμες, καθώς εισάγει το συνδικαλισμό για τους freelancers, αλλά και επιβάλλει συγκεκριμένες υποχρεώσεις για την κάλυψη του εξοπλισμού τους. Το δε ελληνικό δίκαιο στο συγκεκριμένο τομέα είναι εναρμονισμένο με τις πρακτικές που ακολουθούνται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

 

Η κατάχρηση διατάξεων του εργατικού δικαίου είναι προφανώς καταδικαστέα και οι αρμόδιες αρχές επιβάλλουν τις αντίστοιχες κυρώσεις, όπου χρειάζεται».

 

«Η εκμετάλλευση, όμως, μιας αρνητικής πρακτικής, προκειμένου να διαστρεβλωθεί ξεδιάντροπα το περιεχόμενο ενός νόμου που ενισχύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο σε σχέση με την προϋπάρχουσα κατάσταση, είναι μια ακόμα απόδειξη μιας χολερικής αντιπολίτευσης, που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ