Δ.Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει ψέματα κατ’ εξακολούθηση

ΑΠΕ

“Αναγκαίο και επιτακτικό να αλλάξουμε συνολικά πορεία και πολιτική στη χώρα”, δήλωσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 FM, ενόψει των εξαγγελιών του κόμματος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Άσκησε, δε, σφοδρή κριτική στα όσα ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης το περασμένο σαββατοκύριακο, εξαπολύοντας εναντίον του “καθαρά πολιτική και όχι προσωπική κριτική”, όπως είπε: “Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη ΔΕΘ ως κλασσικός πολιτικός απατεώνας εξαγγέλλοντας μέτρα που ήδη εφαρμόζονται. Μας μίλησε για παροχές 3,5 δισ. ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα το πακέτο του δεν ξεπερνάει στα 450 εκατ. ευρώ”.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει ψέματα κατ’ εξακολούθηση. Το ίδιο έκανε όταν μας έλεγε ότι τα πακέτα στήριξης της ελληνικής οικονομίας εν μέσω πανδημίας ήταν 24 δισ. ευρώ. Και τώρα ο κ. Μητσοτάκης μας είπε για επιδότηση 1200 ευρώ σε νεοπροσλαμβανόμενους ως 29, που στην πραγματικότητα είναι 1200 ευρώ για 6 μήνες – 600 για τον εργαζόμενο και 600 για τον εργοδότη- δηλαδή μόλις 100 ευρώ το μήνα για τον εργαζόμενο. Πρόκειται για πολιτική κοροϊδία”, τόνισε ο Δημ. Τζανακόπουλος, αντιπαραβάλλοντας πως “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προγράμματα επιδότησης με 500 ευρώ το μήνα για τους νέους, και προγράμματα του ΟΑΕΔ για αποφοίτους υψηλών προσόντων με 1000 ευρώ το μήνα για δράσεις ανάπτυξης της ψηφιακής λειτουργικότητας των υπουργείων”.

“Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε απολύτως τίποτα ούτε για την ακρίβεια. Ανακοίνωσε ένα ταμείο 150 εκατ. ευρώ για να καταπολεμήσει την ενεργειακή ακρίβεια, όταν η επιβάρυνση από την αύξηση της τιμής της μεγαβατώρας φτάνει μέχρι το Μάρτιο το 1 δισ. ευρώ. Όλα αυτά είναι επικοινωνιακές φούσκες για να παρουσιάσει κάτι ανεπαρκές και σε λάθος κατεύθυνση. Χαρακτηριστικά να σας πω πως σε όλη την ΕΕ γίνεται παρέμβαση στα καρτέλ για να παγώσει η τιμή του ρεύματος, ενώ στην Ελλάδα προχωράμε σε επιδοτήσεις που τελικά στηρίζουν κιόλας τα καρτέλ”, διεμήνυσε.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στη σημερινή είδηση για τη μαζική μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων της e-FOOD σε μπλοκάκια: “Αυτό έγινε στη βάση του νόμου της κυβέρνησης για την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Αυτό σημαίνει πως οι μεταφορείς δεν θα έχουν άδειες, καθένας θα λογίζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα πληρώνει μόνος του τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν θα απολαμβάνει τα ευεργετήματα του νόμου που αφορούν τις σχέσεις εξαρτημένης εργασίας. Και αν δεν τα δεχτεί όλα αυτά, θα οδηγείται σε απόλυση”.

“Να σας θυμίσω μόνο πως για το αντεργατικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση μας μίλαγε για δήθεν ισότιμη σχέση εργαζομένου-εργοδότη. Στην ουσία πρόκειται για ένα πογκρόμ εναντίον των εργαζομένων με τη σφραγίδα της κυβέρνησης, που συμπληρώνεται και με την κοροϊδία για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 13 ευρώ, όταν στη Γερμανία γίνεται προαναγγελία για αύξηση 24% και στην Ισπανία έγινε ήδη αύξηση 25% και θα ξαναγίνει”, είπε.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας ο Δημ. Τζανακόπουλος επισήμανε: “Βρισκόμαστε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις. Ο τρόπος με τον οποίο ανοίγει η κυβέρνηση τα σχολεία είναι εγκληματικός. Από τους λοιμωξιολόγους υπάρχει η υπόνοια ότι ένα στα 3 παιδιά ήδη νοσεί. Έχει γίνει μπάχαλο με τα self test αφού καμία αρμόδια αρχή δεν ξέρει τα αποτελέσματα των self test παιδιών και των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα οι τάξεις άνοιξαν με περισσότερα παιδιά από πέρυσι, και έχουμε μπροστά μας και την αδιανόητη απόφαση με το πρωτόκολλο 50%+1 για το κλείσιμο των τάξεων που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο”.

“Στο μεταξύ, το ΕΣΥ στενάζει με 360 διασωληνωμένους, ενώ η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα να το ενισχύσει και περιφέρεται αυτοθαυμαζόμενη και εξαγγέλλει το τέλος της πανδημικής κρίσης”, κατέληξε.