today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Ο οδικός χάρτης του Μαξίμου για την επιστροφή στην κανονικότητα

Με  πορεία προς τον λαό ο Πρωθυπουργός ξεδιπλώνει τον οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα και  εξόδου από την κρίση της πανδημίας. Βασικός στόχος του νέου κυβερνητικού αφηγήματος είναι να  περάσει το μήνυμα ότι η Ανάπτυξη της χώρας  αφορά όλους τους Έλληνες και ο πλούτος θα μοιραστεί δίκαια.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η Δ.Ε.Θ. αποτέλεσε σημείο καμπής για την πολιτική ζωή της χώρας και ενίσχυσε το πρωθυπουργικό προφίλ του Κ. Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συνεχίζει να αγνοεί τη νέα πραγματικότητα και να παραμένει πιστός στις παλαιοκομματικές τακτικές του παρελθόντος.

Ο Πρωθυπουργός  το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται στους …δρόμους, εντός και εκτός Αθήνας, προκειμένου να επικοινωνήσει στους πολίτες το σχέδιο του για το άλμα ευημερίας. Ένα σχέδιο που ανέπτυξε διεξοδικά κατά την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη.

Του Κώστα Πασίση

Όπως επισημαίνεται, ο Πρωθυπουργός επιδιώκει μια  αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με την κοινωνία. «Θέλω κουβεντιάζω με τους πολίτες και να γνωρίζω τα προβλήματα τους», λέει συχνά στους συνεργάτες του.

Το πρόγραμμα των περιοδειών του το προανήγγειλε ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη όταν προέβη σε συγκεκριμένες εξαγγελίες προς τους νέους που συνόδευσε με τη διαβεβαίωση ότι θα συζητήσει μαζί τους, σε κάθε περιφέρεια της χώρας το πακέτο των μέτρων.

Εξορμήσεις στην Περιφέρεια

Η αρχή έγινε με την επίσκεψη του στα Φάρσαλα όπου είχε σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και με νέους αγρότες.

«Η ανάπτυξη σημαίνει παραπάνω πλούτος για τη χώρα. Σημαίνει περισσότερα δημοσιονομικά περιθώρια και μας επιτρέπει να κάνουμε πράξη την κεντρική μας προεκλογική δέσμευση ότι η ανάπτυξη την οποία θα δρομολογήσουμε θα αφορά όλους τους Έλληνες. Και όλοι να έχουν ένα μέρισμα από αυτή τη νέα αναπτυξιακή δυναμική η οποία δρομολογείται στην ελληνική οικονομία», τόνισε ο Πρωθυπουργός. Και αυτό είναι το μήνυμα που καλούνται να διακινήσουν  όλα τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμη παρέστη στη τελετή αγιασμού του νέου κτηρίου όπου στεγάζεται το δημοτικό σχολείο Δαμασίου στον Τύρναβο Λάρισας και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον κτηνοτρόφο Ντάλτον.

Ενώ απαρατήρητη επικοινωνιακά δεν πέρασε και η τηλεφωνική παρέμβαση του σε χιουμοριστική εκπομπή σε τοπικό σταθμό.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτακης πήγε στην Κόρινθο όπου εγκαινίασε μια  νέα φωτοβολταϊκή μονάδα, εξηγώντας παράλληλα την ανάγκη για αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας που δεν καταστρέφουν το περιβάλλον.

Τα φιλολαϊκά μέτρα της ΔΕΘ, το πακέτο για τους νέους και γενικότερα η διανομή μερίσματος από τον παραγόμενο πλούτο σε συνδυασμό με το ευρύ πρόγραμμα περιοδειών που προετοιμάζεται στο Μαξίμου, δημιουργούν τη αίσθηση αν όχι την πεποίθηση ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μια άτυπη και μακρά προεκλογική περίοδο.

Επιπλέον η πληροφορία ότι μαζί με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη ο Σταν Γκρίνμπεργκ, ειδικός σε θέματα επικοινωνίας έβαλε φωτιά στα …τόπια, παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι είναι παλαιοί γνώριμοι και ανά τακτά διαστήματα συνομιλούν μεταξύ τους.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών στο Μαξίμου πάντως  το διαψεύδουν κατηγορηματικά και όλοι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού τονίζουν ότι οι εκλογές θα γίνουν το καλοκαίρι του 2023.

Και αυτό επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι στο τέλος της 4τιας οι πολίτες θα έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για την κυβέρνηση και θα κερδίσει τις εκλογές, με διακριτή διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ