today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

ΗΠΑ: Ένα «νέο σύστημα» για τα διεθνή ταξίδια, όταν αρθούν οι περιορισμοί, σχεδιάζει η κυβέρνηση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν ένα «νέο σύστημα για τα διεθνή ταξίδια» που θα περιλαμβάνει την ιχνηλάτηση των επαφών των ταξιδιωτών, όταν θα αρθούν τελικά οι απαγορεύσεις που εμποδίζουν πολλούς ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο να μπουν στη χώρα.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της Covid-19, ο Τζεφ Ζίεντς, είπε στη Συμβουλευτική Επιτροπή Ταξιδιών και Τουρισμού ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να χαλαρώσει άμεσα τους περιορισμούς, λόγω της παραλλαγής Δέλτα.

Στις αρχές Αυγούστου το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος σκόπευε να θέσει ως προϋπόθεση τον εμβολιασμό των ξένων επισκεπτών για να μπουν στη χώρα.

Ο Ζίεντς είπε ότι το νέο σύστημα, που θα είναι «ασφαλέστερο», θα αντικαταστήσει τους υπάρχοντες περιορισμούς και ότι η Ουάσινγκτον «εξετάζει» την πιθανότητα να ζητηθεί από τους επισκέπτες να έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19. «Τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν σημασία τόσο εδώ όσο και στις άλλες χώρες», πρόσθεσε, προτρέποντας τις ταξιδιωτικές εταιρείες, όπως τους αερομεταφορείς, να καταστήσουν γρήγορα υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων τους.

Οι έκτακτοι περιορισμοί στα ταξίδια επιβλήθηκαν αρχικά στους προερχόμενους από την Κίνα, τον Ιανουάριο του 2020. Έκτοτε προστέθηκαν πολλές άλλες χώρες, με πιο πρόσφατη την Ινδία, τον Μάιο.

Η κυβέρνηση θέλει να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς «όσο πιο σύντομα μπορούμε», συνέχισε ο Ζίεντς.

Με το νέο σύστημα θα επιτρέπεται η συλλογή δεδομένων για την ιχνηλάτηση των επαφών των ταξιδιωτών, ώστε τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) να μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους εάν πιθανολογείται ότι εκτέθηκαν στον νέο κορονοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ