today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Α.Σκέρτσος για ανεμβολίαστους στην εστίαση: «Όχι» σε αυταρχικό πρωτόκολλο που θα οδηγήσει σε απολύσεις

Tα μετρά που έχουν ληφθεί στη χωρά μας για την είσοδο σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης είναι πιο αυστηρά απ’ ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να μπαίνουν στους εν λόγω χώρους παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, με την επίδειξη αρνητικού ραπιντ τεστ.

Εξήγησε, δε, ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό ισχύει και για τους πολίτες άνω των 18 και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να φέρει ισορροπημένα μετρά που σέβονται τα ανθρωπινά δικαιώματα και παράλληλα προστατεύουν τη δημόσια υγεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και κλληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στο εστιατόριο οι ενήλικοι πελάτες είναι υποχρεωτικό να είναι εμβολιασμένοι κάτι που δεν ισχύει για το προσωπικό, σημείωσε ότι στους χώρους εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ένα αυταρχικό πρωτόκολλο υγείας που θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τους κανόνες κοινωνικής ειρήνης και ευταξίας.

Υπογράμμισε δε ότι όσοι βρίσκονται είτε στα δεξιά, είτε στα αριστερά και θέλουν να δουν την κυβέρνηση να μαλώνει με κοινωνικές ομάδες, δε θα το δουν.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο στόχος είναι να εμβολιαστούν οι 600 χιλιάδες πολίτες άνω των 60 που δεν το έχουν πράξει, λέγοντας ότι αυτοί κινδυνεύουν από την πανδημία και όχι τα παιδιά. Μάλιστα ανέφερε ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν κινδυνεύουν από τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε επίσης ότι έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν ένα στα πέντε ανήλικα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, δηλαδή 150 χιλιάδες παιδιά.

Τόνισε επιπλέον ότι τα 2/3 της κοινωνίας έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο και το 1/3 είτε το σκέφτεται είτε αρνείται και η κυβέρνηση θέλει να πείσει αυτούς που το σκέφτονται, λέγοντας ότι η πανδημία αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους και η εκστρατεία πειθούς αφορά κυρίως τους πολίτες άνω των 60.

Σημείωσε ότι έχουν εμβολιαστεί 6,3 εκατ πολίτες και έχει νοσήσει 1-1,5 εκατομμύριο. Όπως είπε στόχος είναι να έχουν φυσική ή τεχνητή ανοσία 8-8,5 εκατομμύρια πολίτες.

Όσον αφορά στη θέση της χώρας μας επεσήμανε ότι είναι καλυτέρα από την ανατολική Ευρώπη, αλλά λίγο χειρότερα από τη δυτική.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ